writing-img

Preeklampsija

clock-img

28.03.2009, 19:08

clock-img

Noseckica

pencil-img

1173

Pozdravljene.

Zanima me, če je katera imela v (prvi) nosečnosti preeklampsijo in kako je bilo potem v naslednji nosečnosti? Ste dobile kakšna posebna navodila, zdravila, ste bile bolj pod zdravniškim nadzorom, user posted image .......kako se je nosečnost zaključila?

Hvala za odgovore.

clock-img

28.03.2009, 19:36

clock-img

kajajaka

pencil-img

3539

link

na tem linku imaš članek.. srečno in lp

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 11.6.2009 16:00:59 >

clock-img

28.03.2009, 19:49

clock-img

Noseckica

pencil-img

1173

IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka
link

na tem linku imaš članek.. srečno in lp

Hvala. user posted image  

Upam, da se še javi katera, ki bo povedala, kako in kaj okrog preeklampsije.

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 11.6.2009 16:01:22 >

clock-img

28.03.2009, 21:58

clock-img

abi

pencil-img

755

Preklampsijo sem imela prvo user posted image  in v druge se je pojavila čisto na koncu v 39 tednu vendar HB le zmerna. V  drugi user posted image  sem drugače imela  polihidramnij ( preveč plodovnice in ogromen trebuh).

Vse dobro,
* a b i *

clock-img

29.03.2009, 08:27

clock-img

Ploha

pencil-img

5961

abi: kako pa ugotovijo, da imaš polihidramnij, kolk si pa imela obseg trebuha?

clock-img

29.03.2009, 09:22

clock-img

pokec3609

pencil-img

148

ja a je lahko kaj narobe,če imaš preveč plodovnice?

clock-img

29.03.2009, 13:23

clock-img

Binko

pencil-img

15

Pozdravljene!

Jest sm jo imela v prvi nosečnosti! Dobila v 36 tednu in takrat so mi tudi sprožili porod! Sm pa mela ful pritiska, proteine v vodi,zelo sm zaotekala, pa pojavljale so se mi pikice pred očmi. Tako da so me na tistem pregledu obdržali! In po treh dneh sm rodila zdravega fantka! Zdj sm pa že v 36 tednu pa mam slabo vodo, pa včasih vidim pikice pred očmi ! Drugih znakov pa nimam! Imam pa vsak teden pregled!

clock-img

29.03.2009, 13:51

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

29.03.2009, 22:07

clock-img

ajna12

pencil-img

276

Zdravo!
Jaz sem v 1. nosečnosti rodila v 33. tednu, zaradi hude oblike preeklamsije. Hčerka je imela 1405 g, bila zahirana. V 2. nosečnosti bila pod stalnim nadzorom ginekologinje, jemala Aspirin, dieta, počivanje, prišla do 36 tedna in 5 dni, pa še takrat je sicer pritisk naraščal, samo je bil še v zgornjih mejah, bolela me je glava, v glavnem veliko lažja oblika kot prvič.

clock-img

31.03.2009, 09:16

clock-img

lenika

pencil-img

6143

Kolikšen pa je pritisk, da naredijo paniko?

clock-img

05.04.2009, 18:28

clock-img

abi

pencil-img

755

Polihidramnij ugotovijo ko ti G. izmeri (SF) trebuh, in seveda tudi na UZ kjer se vidi večja količina plodovnice okoli otročka. 
Pri meni je bilo np v 29 t obseg S/F kar 40cm. Moral bi biti pa nekeko isti kot je stara nosečnost torej 29cm.
Glede težav z preveliko količino plodovnice je pa tako da je zaradi večjega trebuha velik pritisk na pljuča in težko dihaš (polek tega da si že tako ali tako ogromen user posted image ). Pri samem otroku pa ugotavljajo zakaj tako veliko odvaja vodo - torej ali je kakšna težava pri slabem požiranju plodovnice ). Pri meni je bil pač zelo velik user posted image  kar (4600g in 57cm) in je bilo z njim vse o.k .

Vse dobro,
* a b i *

clock-img

11.06.2009, 13:48

clock-img

tamo

pencil-img

19

Jaz sem imela preeklampsijo v 1. nosečnosti in so mi porod sprozili. Začelo se je v 34. tednu s povišanim pritiskom in nato so se pojavile še beljakovine v urinu. Ves čas sem bila v bolnišnici, kjer so spremljali moje in otrokovo zdravstveno stanje in v primeru hudega poslabšanja, bi porod sporžili. Uspeli smo priti do 38. tedna. Mali je bil zahiran. Ko sem se zanimala, kako kaj z drugo nosečnostjo, mi je G rekla, da je 30% možnosti, da se zadeva ponovi. Upam, da ne!!!!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem