IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj
prekuhavala sem tako, da ko je zavrela sem ugasnila, počakala da se ohladi na primerno temp in dala v termos....
baje, da je 100% prekuhana in varna, mora "vret" na 150 stopinj in ne na 100, kot smo si do sedaj razlagali..
ja od kje si pa to pobrala

varna voda je pri nas voda iz pipe. po praktično celi sloveniji z izjemo par območij, ki so onesnažena predvsem z gnojili in podobnim, torej kemijsko, ne pa mikorbiološko onesnažena, kar pomeni da ji prekuhavanje bolj malo ali nič pomaga.
vode na 150 stopinj NE morš spravit, razen če imaš ultra drago aparaturo, ki zdrži dovoljšen tlak, da pride do te temperature. običajni avtoklavi (sistemi za steriliziranje (torej absolutno uničenje vsega kar je živo ali bi lahko nekoč bilo živo) laboratorijske in medicinske opreme - so neke sorte glorified ekonom lonci) zmorejo nekje 121 stopinj, tisti ta boljši do 134; takega, ki bi zmogu do 150 jest še nisem srečala pa sem kr neki laboratorijev že dala skoz. več kot 134 stopinj se niti v medicini ne potrebuje, kaj šele za vsakodnevno uporabo.
< Sporočilo je popravil Felicita -- 15.6.2010 12:42:12 >
noble and children respected their elders.