writing-img

Prhljaj ali temenca

clock-img

28.01.2009, 08:05

clock-img

AMEVA

pencil-img

9

Danes sem pri svoji dveletnici opazila,da se ji lušči lasišče.Izgleda kot prhljaj.Ali so to še temenca.Ni veliko,majhen flekec,pa vseeno me zanima ali ima katera izkušnje s tem.Kaj lahko uporabim,kakšno kremo ali šampon.

Hvala

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 28.1.2009 15:46:14 >

clock-img

28.01.2009, 08:55

clock-img

Anonimen

Moja hčerka je imela "temenca" še v osnovni šoli, smo šli k dermatolgu, i je ugotovil prekomerno izločanje lojnic na lasišču.S takimi fleki, ko sem jih hotela odpravit mehanično so šli tudi lasje.Dal ji je kapljice s katerimi sem ji masirala lasišče da je izginilo.ene trikrat se je še ponovilo tam do pubrete.
Če so bolj odebeljne zaplate in mastnega videza in gredo tako težko stran kot temenca, je lahko prekomerno izločanje žlez lojnic, če pa so luske, suhe, je pa možen prhljaj.
Na tvojem mestu bi se oglasila pri pediatru ,zaradi napotnice za dermatologa.

clock-img

28.01.2009, 09:00

clock-img

Pat74

pencil-img

1493

Pri nas vedno deluje mandeljevo olje. Zvečer otroku močno namastim lasišče, ji dam kapico ali plenico na glavo za čez noč in zjutraj umijemo glavo. To prakticiramo občasno pri obeh punčkah, starih skoraj 4 leta in skoraj 8 let - nam kar pomaga.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem