IZVIRNO SPOROČILO: pikica78
Razmišljala sem, da bi bila lahko kakšna oblika poporodne depresije, ampak je od poroda minilo že pol leta, tako da to verjetno ni.
Ja, jaz pa mislim, da je to to... Da je poporodna depresija. Kolikor sem o njej brala (in brala sem veliko pred in po porodu), da le-ta lahko pride takoj, lahko pa tudi par mesecev kasneje. Lahko tudi eno leto kasneje. No, kasneje kot to pa več ne.
Žensko telo rabi 1 leto, da pride k sebi od poroda, od pomešanih čustev... Saj so pravli stari ljudje: kao 9 mesecev gor, 9 mesecev dol.. da si spet taka kot si bla pred nosečnostjo.
Depresija pride nenapovedano, kar naenkrat, sploh ne znaš razložit občutkov.. Točno tako kot si opisala!
Obstaja tudi predporodna depresija.. To sem imela jaz, zato sem OGROMNO prebrala potem o poporodni. Sem že skor doktorirala iz tega.
Zato mislim, da je to to pri tebi. Vseeno se probaj pogovoriti z možem. Pa četut mu tisočkrat poveš eno in isto... Povej mu, poslušal te bo. Povej mu točno vse te stvari, ki si jih opisala tu. Samo s pogovorom te bo res razumel in bo razumel vse te nepojasnjene prepirčke, jezo, jok... ker drugače se bo počutil nemočnega in ne bo vedel kaj naredit. Zdaj rabiš zaveznika in to je tvoja družina! V njej boš našla uteho.
Ampak potem ta depresija kar naenkrat mine. Kakor je prišla, tako odide. Ampak pod pogojem, da se res pogovoriš, da poiščeš pomoč v besedi - z mamo, prijateljico, možem...