IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.
Meni je jasno, da je naš mali pač bolj žive narave in mimogrede kakšnega flosne ali porine, ampak ali ne delajo to več ali manj vsi otroci. Doma se trudimo, da bi ga tega odvadili in tudi nismo mislili, da bi bil to kakšen velik problem, ker je bilo vse v mejah normale. Z starejšim bratcem se pač na momente malo zravsata kot vsi bratje in to je to.
Vidiš s tem se pa jaz ne strinjam. Takšni niso vsi otroci, plus tega moraš vedeti, da je vrtec ustanova v kateri mora biti nek red in disciplina, seveda primerna otrokovi starosti, ampak to se pa ne sme tolerirat. Mogoče pa je težava v tem, da ti tega ne jemlješ dovolj resno. Kaj pa pomeni v mejah normale, a da se lahko otroci po mili volji postikajo, fockajo, ščipajo ....? Jaz sem zelo striktna kar se tiče grobosti, ne dovolim nobene in če se kdaj zgodi imava lekcijo. Zgleda da mali ne loči, da se lahko doma ravsa z bratom, v vrtcu pa se ne sme. Pri nas vse rešujemo na miren način in tudi v tem vrtcu v katerega je vpisana mala miss zelo poudarjajo nenasilje in je vsako nasilje sankcionirano prav tako opozorijo starše na to, ker so oni glavni dejavnik pri vzgoji otroka.
Če bi šlo za mojega otroka, bi se vsekakor takoj organizirala in se čimmprej dogovorila z vgojiteljico za sestanek.
Tole moram pa onrk pokomentirat. Da ne bo pomote. Moj otrok NE SME tepsti, porivati, cukati in ostale stvari, ki sodijo zraven. Ko se z bratcem začneta prerekati in prerivati se VEDNO o tem pogovorimo in razjasnimo stvari, kaj je prav in kaj ne. VEDNO se morata en drugemu opravičit (pač tisti, ki je začel z zadevo) in VEDNO je na koncu zaključek RAD TE IMAM.
Doma vstrajava pri sposojanju igrač, tako da doma glede tega ni težav.
S tem sem mislila, da pač vsak otrok preiskuša meje do kje lahko gre. Če enkrat nekoga udari in mu nihče nič ne reče, bo to v prisotnosti te osebe naredil še enkrat, dvakrat, x-krat. Drugje, kjer ve, da tega ne sme, to pač ne bo delal. Tudi tako majhni čmrlji imajo vse to pogruntano.
In FRUTKA, naj se obrnem še nate. Kje v mojem postu si prebrala, da se mi zdi sestanek odveč???? Jaz sem hotla sestanek. Oba z možem sva vsak dan spraševala, a lahko jutri, a lahko takrat, a lahko takrat,..... pa so bile vedno neki zasedene. Ta teden imajo popldne neke seminarje, prejšna dva tedna pa smo bili mi na dopustu (bolezen + dopust).
Tako, da sva imela midva včeraj vsega dovolj in je šel moj mož do te vzgojiteljice domov (ker smo na deželi, se poznamo tudi kot sosedje), da razčisti zadevo. Na koncu je izpadlo, da ni vse tako dramatično kot je bilo prikazano meni (ker možu je vedno govorila vse 3x bolj olepšano kot meni). Problem naj bi bil v tem, da naj bi, ko se s kom skrega v vrtcu, otroka potisnil na tla in ga držal. Bila sva malo začudena, ker doma tega ni naredil še niti enkrat, prav tako tega ni nikoli počel njegov brat, tako da ne vem kje je to videl. Po vsej verjetnosti od koga drugega v vrtcu. Ali se je pač sam spomnila take obrambe. Zdej je težko biti pameten. V glavnem vzgojiteljica takole nepripravljena sploh ni znala povedat kakšnih konkretnih primerov.
In FRUTKA, vem, da se takih stvari ne da reševati na forumu. Povprašala sem samo za nasvet.
Sem pa govorila včeraj s kolegico, ki ima tudi hčerko v isti skupini, pa je rekla, da je ta vzgojiteljica njej že od začetka antipatična, da je ful vsiljiva in pretirava v vsaki stvari (tako v dobri kot v slabi).
(Elizabeth Stone)