writing-img

Prstki se lupijo?!

clock-img

04.09.2006, 15:34

clock-img

kincapika

pencil-img

46

Mojemu user posted image  se lupi koža na prstkih rok in nog... predvsem na blazinicah.
Ali je kateri od vaših user posted image  imel podoben problem? Kako ste ga odpravili?

< Sporočilo je popravil kincapika -- 4.9.2006 15:39:24 >

Pravica pravic je pravica živeti
ter očka in mamico ob sebi imeti

clock-img

04.09.2006, 19:59

clock-img

sisi80

pencil-img

248

Naš Jan se je ves olupil v 14 dneh po rojstvu. Nisem naredila nič, niti z oljem nisem mazala, ker je tako svetovala patronažna. Potem se je koža očistila in zdaj ima zelo lepo in nežno. Še vedno ga z ničemer ne mažem, samo po glavici z oljem, kadar ima suho kožo.

clock-img

04.09.2006, 20:30

clock-img

Anonimen

To je čisto normalen pojav pri novorojencih. Je dobro kaj prebrat pred rojstvom otroka.

clock-img

04.09.2006, 20:50

clock-img

kincapika

pencil-img

46

Sem pozabila omenit, da je Gašper star 4 MESECE... in lupi se CELA koža, ne samo malo povrhnice, kot pri novorojenčku... in sedaj so prstki čisto rdeči... mimogrede... zelo veliko berem, draga albina, sem sigurna da več kot ti, glede na to, kakšne odgovore daješ... in pa, ne sodi ljudi, ki jih ne poznaš... nismo na forumu zato, da bi grajali, ampak da bi si pomagali... al ne?!

clock-img

04.09.2006, 20:56

clock-img

Anonimen

Drugače je to , da se luščijo dlani in podplati, tudi znak prebolele škrlatinke. Ampak dobe štiri mesece je po moje malo premalo za tako otroško bolezen. Vprašaj pediatra o tem.

clock-img

04.09.2006, 20:57

clock-img

AKŠ

pencil-img

1342

moja je imela isti problem okol šestega meseca....to je pomoje nastalo zaradi plazenja (al pa od česa drugega - pojma nimam)....je mela tud čist pobrano kožico, ki se je nekje v mesecu in pol popolnoma obnovila in sedaj so prstki na nogicah in rokicah lepi...

v glavnem - brez skrbi - poznam kar nekaj mamic, ki so imele isti problem in vsi so sedaj OK

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

clock-img

04.09.2006, 20:57

clock-img

Anonimen

Sem pozabila omenit, da je Gašper star 4 MESECE...

No, drugič pa že v prvem postu povej kaj več...a ne, da ne bi bilo slabo?  

clock-img

04.09.2006, 21:22

clock-img

kincapika

pencil-img

46

Oprosti al bina, danes sem malo nataknjena in sem še nova na forumih... mislila sem, da vsi vse preberemo, preden damo kakšen odgovor... večina uporabnic ima v podpisu naveden rojstni datum, da si lahko sami preračunamo koliko je star otroček, na katerega se problem nanaša... NAJLEPŠA HVALA za vse odgovore!!!

clock-img

05.09.2006, 09:30

clock-img

Anonimen

Pozdravljena!

Sem prišla na misel, da je mogoče oluščena koža znak glivic? Ne vem, no, meni se včasih na podplatih, večinoma na blazinicah prstov naredi en tak "otiščanec", zgleda kot nekoliko vzdignjena koža, je bele barve in ko jo potegnem, se lepo olušči stran, spodaj pa je že nova koža. Mogoče je tudi pri tvojem fantku tako?

Sicer pa mislim, da ni nič groznega, bi pa na tvojem mestu vseeno ob priložnosti pokazala pediatru.

clock-img

05.09.2006, 10:17

clock-img

natalia

pencil-img

1423

eh, najboljše da vprašaš pediatra pri naslednjem pregledu.škodit ne more.

lp

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

clock-img

08.09.2006, 21:32

clock-img

kincapika

pencil-img

46

No, danes sem izvedela, da je to virus in je nekaj običajnega pri dojenčkih... napade lahko dojenčke vse do 1 leta strarosti in sicer 3 dele njegovega telesa... noge, roke in usta... pri tem virusu je pozitivno to, da dojenčkov nič ne moti, ne ovira, ne srbi... koža se odlupi in nadomesti jo nova... negativno pa je to, da lahko traja tudi do 9 tednov user posted image ... predele samo redno umivamo in jih malo namažemo s kremico... bilokatero, ni potrebno, da je posebej za obnovo kože ali kaj podobnega........ nikakor kakšne Lamisil kreme, al pa kej podobnega!!!!!!!!

Upam, da sem kateri pomagala........ pa en velik user posted image  objem vašim malčkom...

clock-img

16.09.2006, 14:35

clock-img

AZA

pencil-img

16

nič skrbet..po 2 do 3 tednih se olupi . še bolj izrazito je pri otrocih rojenih preko roka.
Nama je patronažna tudi odsvetovala mazanje..narava dela čuda to pa tako ali tako vemo

lp

Preponosna starša Aiše in Tiana. Ma kako fino je zivet ob Vama

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem