writing-img

Pušenjak kako lepo je napisal :)

clock-img

21.08.2008, 23:41

clock-img

Lunc_a

pencil-img

1258

No,po dolgem času končno,da je  nekaj "lepega" napisal
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4914004

clock-img

21.08.2008, 23:58

clock-img

arabela*

pencil-img

29096

res lepo napisanouser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

clock-img

22.08.2008, 08:36

clock-img

scubadiver

pencil-img

2994

Nikoli si nisem mislila, da mi bodo ob branju Pušenjakovega odgovora na oči prišle solzice. Pa so mi, pri drugem odgovoru. Res lepo user posted image

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

clock-img

22.08.2008, 09:10

clock-img

tina a

pencil-img

626

IZVIRNO SPOROČILO: scubadiver

Nikoli si nisem mislila, da mi bodo ob branju Pušenjakovega odgovora na oči prišle solzice. Pa so mi, pri drugem odgovoru. Res lepo user posted image

Enako ... user posted image user posted image user posted image user posted image

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

clock-img

22.08.2008, 09:23

clock-img

Anonimen

On je meni eden najboljših ginekologov/porodničarjev...karkoli napišeuser posted image

clock-img

22.08.2008, 09:23

clock-img

ssevin

pencil-img

1704

Joooj, ni se mi ga dalo do konca brat, res ne. Kaj šele da bi prišla do drugega odgovora. Še dobro da nisem, vidim, da bi se jokala.

clock-img

22.08.2008, 09:29

clock-img

Pikec

pencil-img

2568

Brez zamere... ampak kaj je pa takega napisal da je tako ganljivo? Meni se zdi precej suhoparen odgovor.
A ponavadi je ful krut in nesramen, da se človek razneži ob normalni obrazložitvi?

clock-img

22.08.2008, 09:30

clock-img

Volga

pencil-img

9346

Meni tudi ni jasno, kaj je tako lepega. realen odgovor pač.

clock-img

22.08.2008, 09:37

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

22.08.2008, 09:38

clock-img

ssevin

pencil-img

1704

IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

Mene resnično zanima kaj vas je tako ganilo? Mogoče je samo en stavek, ki ni napisan, kot suhoparno dejstvo.
Solze? A mogoče ob tem stavku:

Edini trajni učinek poroda je nekoliko širša nožnica, včasih tudi vhod v nožnico ter morebitne brazgotine po raztrganju ali prerezu presredka, kar pa vsaj 95% žensk nič ne moti pri njihovem nadaljnjem spolnem življenju.

user posted image

clock-img

22.08.2008, 09:39

clock-img

Volga

pencil-img

9346

Morda pa tole:

Dopuščam možnost, da ob neprimernem prizoru na krvavo, blatno, raztrgano ali prerezano področje že itak naravno zelo široko odprto žensko spolovilo po porodu lahko nekomu tudi zavre tek in poželenje za dalj časa, kot bi si tega želel.

Drugače pa avtorica posta je dala lepega v narekovaje, tako da zanjo me ne skrbi, bolj za druge, ki pa res mislijo, da je to nekaj "lepega".

clock-img

22.08.2008, 09:42

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

Mene resnično zanima kaj vas je tako ganilo? Mogoče je samo en stavek, ki ni napisan, kot suhoparno dejstvo.
Solze? A mogoče ob tem stavku:

Edini trajni učinek poroda je nekoliko širša nožnica, včasih tudi vhod v nožnico ter morebitne brazgotine po raztrganju ali prerezu presredka, kar pa vsaj 95% žensk nič ne moti pri njihovem nadaljnjem spolnem življenju.

lukrecija, polulala se bom. user posted image user posted image user posted image

mogoče so mislile na tisti zadnji del, ko pravi, da je porod še najmanj, naj počakajo na tisti del, ko otrok brezpogojno potrebuje mamo v vseh mogočih in nemogočih razmerah.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

clock-img

22.08.2008, 11:17

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

user posted image user posted image user posted image

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

22.08.2008, 11:17

clock-img

TENDAI

pencil-img

71

Sam menim, da porod boli, vendar bolečina ni destruktivna, saj prinese nenadomestljivo nagrado, ki je ni mogoče primerjati z ničemer.

Evo men je tole všeč!user posted image

clock-img

22.08.2008, 14:07

clock-img

Ronči

pencil-img

1314

Jaz sem bila osebno pri njemu in mi ni bil preveč všeč. Sicer je strokovnjak ena a, vendar se mi ni zdel preveč dostopen, kar pa gre pri dobrem zdravniku/ginekologu ali pa pri katerem koli drugem poklicu eno z drugim.

clock-img

22.08.2008, 14:18

clock-img

ZmajTolovaj

pencil-img

3274

IZVIRNO SPOROČILO: TENDAI

Sam menim, da porod boli, vendar bolečina ni destruktivna, saj prinese nenadomestljivo nagrado, ki je ni mogoče primerjati z ničemer.

Evo men je tole všeč!user posted image

Meni bi bilo še bolj, če bi napisal z ničimer.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

clock-img

22.08.2008, 14:42

clock-img

piščanc

pencil-img

3674

pišuka mene je tud presenetil in ob temle

Sam menim, da porod boli, vendar bolečina ni destruktivna, saj prinese nenadomestljivo nagrado, ki je ni mogoče primerjati z ničemer. O občutku intenzivnosti bolečine pa zlasti odloča motivacija nosečnice priti na cilj sama in premagati vse ovire. Za to je včasih res potreben pogum, vendar je po mojem mnenju porod šele prva resna življenjska preskušnja, ki ji kasneje sledijo še mnoge, morda še večje, ko otrok brezpogojno potrebuje in zahteva svojo mamo v vseh mogočih in nemogočih pogojih. Zato zaupajte v sebe in svoje sposobnosti in uspelo vam bo. Obljubim!

so se mi zarosile oči. zakaj? ker sem se spomnila svojih dveh porodov in bolečina je zanemarljiva ob strahu, da bo vse OK.

iz malega zraste veliko

clock-img

22.08.2008, 17:17

clock-img

Anonimen

No,po dolgem času končno,da je nekaj "lepega" napisal

Ampak....a to jasno vsaki mami user posted image

Ce govorimo o "lepoti", ki jo je citirala piscanc?

clock-img

22.08.2008, 17:41

clock-img

Sisy

pencil-img

6750

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Meni tudi ni jasno, kaj je tako lepega. realen odgovor pač.

se popolnoma strinjam.

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)

clock-img

25.08.2008, 18:24

clock-img

david

pencil-img

209

Seveda pa nagrada ni nič manjša, če porod ne boli. Mogoče še večja, razen za mazohistke. user posted image

Če bi jaz bil ženska, bi vsekakor zahteval porod z minimalnimi bolečinami - v kolikor to ne vpliva na sam potek poroda in na zdravje otroka in matere. In po mojem ni nekega pametnega (utemeljenega) razloga za prenašanje porodnih bolečin. Se motim, so kje glede tega kakšne pametne informacije ? Pa strokovno podkrepljene, bedarije tipa "bolj boli porod, bolj ima mama rada otroka" me ne zanimajo.

d.

< Sporočilo je popravil david -- 25.8.2008 18:25:34 >

clock-img

25.08.2008, 20:22

clock-img

ZmajTolovaj

pencil-img

3274

IZVIRNO SPOROČILO: david

Seveda pa nagrada ni nič manjša, če porod ne boli. Mogoče še večja, razen za mazohistke. user posted image

Če bi jaz bil ženska, bi vsekakor zahteval porod z minimalnimi bolečinami - v kolikor to ne vpliva na sam potek poroda in na zdravje otroka in matere. In po mojem ni nekega pametnega (utemeljenega) razloga za prenašanje porodnih bolečin. Se motim, so kje glede tega kakšne pametne informacije ? Pa strokovno podkrepljene, bedarije tipa "bolj boli porod, bolj ima mama rada otroka" me ne zanimajo.

d.

user posted image user posted image user posted image user posted image
Verjamem, da bi, ker imate moški tak nizek prag bolečine. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Hecam se, da ne bo zamere. Ja, meni se zdi v teh časih nekaj čisto običajnega, da lahko izbereš porod brez bolečin oz. z EA. Jaz sem rodila brez tega, pa ne iz kakega poglobljenega duhovnega razloga, ampak sem mogoče enostavno preveč lena, da bi razmišljala še o tem - sem rekla, kar bo, pa bo. Pa sem daleč od kake mazohistke.
Glede na to, da je šlo fajn in ni bilo hudo, opravili smo v dveh uricah, bom naslednjič verjetno naredila isto. Če bi pa klela v porodni sobi xxx ur, bi pa najbrž bolj premislila.
Je pa res nekaj na tem, da te na koncu čaka "nagrada", vsaj jaz sem šla v porodnišnico čisto vesela, da bom končno spoznala svojo hčer (v smislu: ne pa kot denimo moja prijateljica, ki se je že v tretjem mesecu bala poroda in bi si tik pred zdajci premislila, če bi si lahko).

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

clock-img

25.08.2008, 20:43

clock-img

petja

pencil-img

998

IZVIRNO SPOROČILO: Ronči

Jaz sem bila osebno pri njemu in mi ni bil preveč všeč. Sicer je strokovnjak ena a, vendar se mi ni zdel preveč dostopen, kar pa gre pri dobrem zdravniku/ginekologu ali pa pri katerem koli drugem poklicu eno z drugim.

Men se zdi pa ful dostopen in sem zelo zadovoljna z njim. V nosečnosti ni imel nobenega dela z mano (je šlo vse bp) in sva pač čvekala v ordinaciji, dal mi je možnost, da se sama odločim, če grem rodit, ko sem bila 3cm odprta ali raje počakam, povedal mi je, kdaj je dežuren, če si slučajno premislim ...

Lp, petja

clock-img

25.08.2008, 20:58

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

IZVIRNO SPOROČILO: petja

IZVIRNO SPOROČILO: Ronči

Men se zdi pa ful dostopen in sem zelo zadovoljna z njim. V nosečnosti ni imel nobenega dela z mano (je šlo vse bp) in sva pač čvekala v ordinaciji, dal mi je možnost, da se sama odločim, če grem rodit, ko sem bila 3cm odprta ali raje počakam, povedal mi je, kdaj je dežuren, če si slučajno premislim ...

Ko sem bila jaz pri njemu, je tudi bil bolj tih, nedostopen... Verjetno mu je kakšna pač bolj všeč, kakšna pa manj. Bom vidla kako bo čez nekaj tednov, ko grem spet na NS h njemu. Mogoče mu bom kaj bolj všeč. Pa tudi če mu ne bom, zaupam mu v vsakem primeru, ker je res strokovnjak.

clock-img

25.08.2008, 22:23

clock-img

gloria

pencil-img

4900

user posted image user posted image user posted image

clock-img

26.08.2008, 07:02

clock-img

Nenya

pencil-img

887

Evo, še ena, ki ne časti Pušenjaka po božje.
Sprejel me je sredi noči, v 26. tednu, izmučeno od bruhanja in prestrašeno.
Obnašal se je kot, da me ni, ne ene besede, zgražal se je zakaj me je gin poslal k njemu, itd. Bila sem na g stolu, on je pa sestri, kot da sem avto,  razlagal, glejte mehur se boči itd. Z mano je komuniciral le, ko mi je kot kak policist bevskal vprašanja o anamnezi. Sprejeli so me na oddelek, v sobo, kjer je bil on sobni zdravnik - v šestih tednih sem ga videle morda 4x, od tega je vedno kritiziral delo drugih zdravnikov. Enkrat me je spravil skoraj do živčnega zloma, je izjavil, da bodo verjetno, zaradi slabe krvne slike, sprožili porod v 29. tednu. Na srečo je bila takrat že druga zdravnica moja sobna in sem zdržala skoraj do 33. tedna. Zraven pa so prišli rezultati podrobnejše preiskave krvi in mu ni prišlo na misel, da bi sestri naročil naj mi takoj sporočijo, da sprožitev ne bo potrebna.
Sestri od kolegice je dvakrat narobe prebral UZ, za 2 različna plodka, tko, da ne bi rekla, da je nezmotljiv.
Občudujem njegovo delo na MON-u, a kot zdravnik, zame, ni bil OK, vem pa da svoje bolnice, še posebej pa znanke, zelo drugače obravnava kot nas, uboge navadne smrtnice.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem