IZVIRNO SPOROČILO: david
IZVIRNO SPOROČILO: TENDAI
Sam menim, da porod boli, vendar bolečina ni destruktivna, saj prinese nenadomestljivo nagrado, ki je ni mogoče primerjati z ničemer.
Seveda pa nagrada ni nič manjša, če porod ne boli. Mogoče še večja, razen za mazohistke.
Če bi jaz bil ženska, bi vsekakor zahteval porod z minimalnimi bolečinami - v kolikor to ne vpliva na sam potek poroda in na zdravje otroka in matere. In po mojem ni nekega pametnega (utemeljenega) razloga za prenašanje porodnih bolečin. Se motim, so kje glede tega kakšne pametne informacije ? Pa strokovno podkrepljene, bedarije tipa "bolj boli porod, bolj ima mama rada otroka" me ne zanimajo.
d.
Verjamem, da bi, ker imate moški tak nizek prag bolečine.
Hecam se, da ne bo zamere. Ja, meni se zdi v teh časih nekaj čisto običajnega, da lahko izbereš porod brez bolečin oz. z EA. Jaz sem rodila brez tega, pa ne iz kakega poglobljenega duhovnega razloga, ampak sem mogoče enostavno preveč lena, da bi razmišljala še o tem - sem rekla, kar bo, pa bo. Pa sem daleč od kake mazohistke.
Glede na to, da je šlo fajn in ni bilo hudo, opravili smo v dveh uricah, bom naslednjič verjetno naredila isto. Če bi pa klela v porodni sobi xxx ur, bi pa najbrž bolj premislila.
Je pa res nekaj na tem, da te na koncu čaka "nagrada", vsaj jaz sem šla v porodnišnico čisto vesela, da bom končno spoznala svojo hčer (v smislu: ne pa kot denimo moja prijateljica, ki se je že v tretjem mesecu bala poroda in bi si tik pred zdajci premislila, če bi si lahko).