Ta mesec uporabljajta kondome, pa je. In kadar veš, da boš imela slikanja, tisti mesec spusti delanje na otročku (oz. pazi, da ga ne naredita;).
Če si že noseča, ti ni treba splavit zaradi rentgena, samo večja je verjetnost, da je s plodom kaj narobe - se pa to navadno potem vidi vsaj na NS in se lahko takrat dalje odločaš, ali bi takega otroka obdržala ali ne. Ni 100%, da je tak otrok deformiran, hočem rečt.
Sem namreč spraševala isto kirurge po zlomu stegnjenice, kjer so me res velikokrat preslikali in točno tam, kjer ni glih fajn, da te... In potem mi je 2. m. zamujala (ker sem med operacijo izgubila veliko krvi) in sem valjda cviknila, čeprav takrat nisva delala na otročiču in sva delala na tem, da ga ne bi bilo;) - samo pač nikoli ne veš. No, kirurgi niso meli pojma o tem, da ti lahko zaradi operacije m. zaostaja in so rekli, da naj rajši grem h g., da ni kak drug razlog:D, g. pa me je pomirila, da mi zamuja zato (testi so bili seveda vsi neg.) in mi povedala, da tudi če bi bil, to ne pomeni, da bi bilo nujno kaj narobe z njim.
če boš slučajno res noseča, te bojo dobro pregledali, povej pri g., da te da magari še na kak pregled v p., kjer imajo boljše uz in da pogledajo, če je kaj narobe ali izgleda vse ok. Sicer pa sama sprejmeš riziko, lahko greš takoj na splav ali pa tvegaš.