cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

SOLIDARNOSTNA POMOČ V PRIMERU DOLGE BOLNIŠKE

clock-img

01.06.2005, 09:52

clock-img

nogometas

pencil-img

252

Za vse nosečke, ki ste zaposlene v negospodarstvu in najmanj 3 mesece neprekinjeno na bolniški: UVELJAVITE SOLIDARNOSTNO POMOČ PO 102.ČLENU KOLEKTIVNE POGODBE, če ste članice SINDIKATA, to stori delodajalec na vašo pobudo, če pa ne, pa uveljavljajte zadevo na CSD v kraju, kjer živite.
SREČNO

clock-img

01.06.2005, 12:30

clock-img

pegy

pencil-img

254

NO JAT SEM BILČA LANI NA BOLNIŠKI ZARADI RIZIČNE NOSEČNOSTI OD MAJA DO NOVEMBRA V FIRMI NIMAMO SINDIKATA
ALI JE PREPOZNO DA SE ŠELE ZDAJ OBRNEM NE CSD.

HVALA LEP POZDRAV:rozica::rozica::rozica:

clock-img

01.06.2005, 13:15

clock-img

Stefka

pencil-img

359

Ne, ni prepozno.
Jaz sem bila na bolniski od avgusta do novembra 2003 tocno 3 mesece, pogodba o zaposlitvi mi je potekla konec novembra. Junija 2004 sem dala zahtevek na takrat ze bivso firmo. Ker mi v 30 dneh niso odgovorili, sem sla julija k Ceferinu, ki jim je zagrozil, da jih bom tozila in opala,naslednji dan je bil denar na mojem racunu.:bravo:
Zastaralni rok je 5 let od bolniske.
Drzim pesti.

Aja, pa v nobenem sindikatu nisem bila.

clock-img

01.06.2005, 14:32

clock-img

Anonimen

informativno me zanima koliko se pa sploh dobi?

clock-img

01.06.2005, 14:48

clock-img

Stefka

pencil-img

359

Naj bi bila ena povprecna placa v gospodartvu. Jaz sem dobila okoli 110 tisocakov, ampak se mi zdi da so me malo:zmeden2:. Pa ni panike, sem vsaj dobila.

clock-img

01.06.2005, 15:45

clock-img

Vrtnica1

pencil-img

465

Jaz sem tudi danes malo po internetu brala in se mi zdi, da ni treba, da si včlanjen v sindikat. Meni so v službi rekli, da naj bi dobila to pomoč pri naslednji plači in mislim, da znaša nekje okrog 119.000 SIT, pa tudi nisem včlanjena v sindikat.
Lp, V. :rozica:

clock-img

01.06.2005, 16:16

clock-img

nogometas

pencil-img

252

Če si včlanjen-a v sindikat, je to bolje zate, ker sindikat stoji za tvojim zahtevkom in če firma denarja ne izplača, oni pritisnejo nanje... LP

clock-img

02.06.2005, 11:04

clock-img

Anonimen

Jaz sem dobila tudi ene 119 tisoč, s tem da sem bila ves čas 4 ure na bolniški in 4 ure na delu. Dobila sem avtomatsko, brez vsake prošnje, tako da je bilo presenečenje, 7. mesec štiriurnega dela.
Torej vse tiste ki delate polovični delavni čas - tudi vam pripada solidarnostna pomoč, ampak ne bi znala natančno povedat po kolikšnem času!

clock-img

02.06.2005, 11:36

clock-img

Lian

pencil-img

9

Jaz sem bila na bolniški leta 2002. Ali lahko uveljavim solidarnostno pomoč za nazaj?

Kam se moram obrniti, ker nisem v sindikatu? A grem kar na CSD?

Najlepša hvala za odgovor!

Lep pozdrav, Lian

clock-img

02.06.2005, 13:40

clock-img

nogometas

pencil-img

252

Lian, malo preberi prejšnje poste, mislim, da pravica zastara šele po petih letih, najprej pritisneš na firmo, če se ne odzivajo, jim zagroziš s tožbo (še najbolje, če ti pri tem pomaga odvetnik), lahko pa tudi povprašaš na CSDju v tvojem kraju. Ne it najprej na CSD, ker te bo usmerila na firmo ali sindikat.
PA SREČNO!!!

clock-img

03.06.2005, 11:01

clock-img

Meggi

pencil-img

1932

To mi je pa čist novo. Vem da če sem 3 mesece neprekinjeno na bolniški dobi stroške povrnjene po 1, mesecu delodajalec. Jaz se pa sicer ne bi branla.

clock-img

03.06.2005, 11:37

clock-img

Lian

pencil-img

9

Dan!

Naj mi kdo prosim razloži kako je s tem?

Sem klicala v službo in so mi odgovorili, da mi pripada samo 10.000 SIT.
Na bolniški pa sem bila neprekinjeno 7 mes.

Lep pozdrav!

clock-img

03.06.2005, 14:17

clock-img

Lian

pencil-img

9

Pa še to.
Ker sem bila na bolniški leta 2002, ne morem več uveljavljat te pomoči.
Odvisno od kolektivne pogodbe? A ni zakonsko pet let, kot je ena zapisala?

Lep pozdrav!

clock-img

04.06.2005, 17:12

clock-img

k1

pencil-img

1649

larifari - vsak dobi solidarnostno v negospodarstvu, kakor je več kot 3 mesece neprekinjeno v staležu, dobiš okoli 110 jurčkov (sem že pozabila), in ni odvisno, ali si v sindikatu ali ne! ti pripada! uf, pa sem že zbrisala, na podlagi katerega člena (malo pobrskajte, se splača!!

jaz sem tudi v negospodarsku in sem jih morala malo poterjati, čeprav so mi potem zagotovili, da bi to itak dobila avtomatsko.... zagnjavite!!!!!! sto jurjev je sto jurjev! vsak dnar prav pride! :bravo::bravo:

clock-img

05.06.2005, 19:47

clock-img

pegy

pencil-img

254

A TO VELJA TUDI ZA UNE K SO ZAPOSLENI V GOSTINJSTVU.

HVALA:rozica::rozica::rozica:

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem