writing-img

SOLZE DELUJEJO...

clock-img

09.02.2005, 12:52

clock-img

KIRA

pencil-img

4944

kot antibiotik. sem glih gledala v Punkt 12 na RTL. vsebujejo nekaj kar deluje proti bakterijam, vnetjem in glivicam, zato je jokanje zdravo. tudi pri dojenčkih. :)-:)-
znanstveniki bodo sedaj iz solz probali naredit novi antibiotik. zanimivo, ni kaj!

clock-img

09.02.2005, 12:54

clock-img

JASNA D

pencil-img

1326

Se pravi, da bomo otroke zdaj malo po riti našeškali, da se bojo okice pozdravle:)-:)-:)- . Ne, saj se hecam, bi pa kar verjela, da solze vsebujejo kakšno zdravilno učinkovino. Narava že ve kaj dela...

Jasna

clock-img

09.02.2005, 17:28

clock-img

*HONEY*

pencil-img

325

:zmeden2:tudi vredu:bravo:

clock-img

09.02.2005, 18:50

clock-img

kimi

pencil-img

3836

Kira in Vikica verjetno res saj je fiziološka raztopina skoraj ista snov kot solza zato imata podobno delovanje

clock-img

09.02.2005, 21:15

clock-img

Ajsha

pencil-img

459

kimi, fizioloska nima nobenega zdravilnega efekta - je le slana voda, ki ima podobno sestavo kot osnova vseh telesnih tekocin.

V solzah je pa lizocim, ki ima antimikrobno delovanje, saj razgrajuje celicne stene mikroorganizmov.

Fiziolosko uporabljamo namesto vode zato, ker bi voda potegnila natrij iz organizma, mi pa tega ne zelimo.

Sam tko malo, za info.

Sicer pa drzi se in upam, da bo s sinkom vse OK!

LP!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem