writing-img

So vaši dvoletniki kaj sramežljivi?

clock-img

26.06.2011, 14:18

clock-img

pikipo

pencil-img

17

Naš 2 letnik je totalno sramežljiv. Doma in v družbi tistih, ki jih redno srečuje (babice, dedki, sosedi,...)govori kot navit. Ko gremo pa v družbo neznanih ljudi ozoroma ljudi, ki jih videva bolj poredko, pa kot, da sploh ne zna govorit. Ne odgovori na nobeno vprašanje edino ne še mogoče izusti. Tudi do otrok, ki jih ne pozna je zadržan. Je to značilno za 2 letnike ali to pomeni, da je tak karakter? Kakšne izkušnje imate?

clock-img

26.06.2011, 14:28

clock-img

juhica

pencil-img

354

Ja, moj se z neznanimi ljudmi (razen izjemoma, če je dobre volje) sploh ne pogovarja, ampak se kar skrije (ponikne user posted image ) in se smeje skrivaj - jst pol odgovorim namesto njega (kako mu je ime, koliko je star), to obdobje traja še zdaj, bo kmalu tri leta star.... Kolikor jst vem jih je večina takih...

clock-img

26.06.2011, 14:30

clock-img

*miska.mcc*

pencil-img

6435

naša (avgusta bo 2 leti) je totalno nesramezljivo bitje. ma ni da ni. ce vidi kakega otroka ali pa boze nedaj mamico z vozickom, jo samo odnese tje in zacne "debatirat". vceraj naju je možek peljal na vaško veselico. OMB.....vse je bilo njeno. ne j*be 5 % ničesar. 2 uri plesala ko navita  in letela od enega do drugega. pa za sank, pa okol miz, pa natakarico je posvojila. (prvič jo je videla)

vcasih me je kr mal strah ....mater. njo lahko 1, 2, 3 odpeljes. briga jo. sam da se dogaja.
totalna ciganka.

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

clock-img

26.06.2011, 15:23

clock-img

J.L.

pencil-img

2504

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

naša (avgusta bo 2 leti) je totalno nesramezljivo bitje. ma ni da ni. ce vidi kakega otroka ali pa boze nedaj mamico z vozickom, jo samo odnese tje in zacne "debatirat". vceraj naju je možek peljal na vaško veselico. OMB.....vse je bilo njeno. ne j*be 5 % ničesar. 2 uri plesala ko navita  in letela od enega do drugega. pa za sank, pa okol miz, pa natakarico je posvojila. (prvič jo je videla)

vcasih me je kr mal strah ....mater. njo lahko 1, 2, 3 odpeljes. briga jo. sam da se dogaja.
totalna ciganka.

user posted image moja je ista:) le da je leto starejša.

clock-img

26.06.2011, 15:38

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

27.06.2011, 08:04

clock-img

Petka09

pencil-img

1129

Odvisno od karakterja. Pa tudi od tega, če hodi v vrtec ali ne oz. če ima dovolj dnevne družbe otrok ali ne.
Naša hodi v vrtec, pa je vseeno še bolj mirna punčka.
Vedno rabi malce časa, da se navadi na koga, ki ji ni znan. Najprej kakih 10 minut sedi oz. je bolj mirna, potem pa, ko "pretipa teren" in vidi, da ni nič takega, pa začne z igro, se začne pogovarjat itd.
Stara je 2 leti in dva meseca.
Jo pa vseeno spodbujam, da sama odgovarja na vprašanja, ker ne bi rada, da bi bilo tako kot pri meni, ko je moja mama še v mojih osnovnošolskih letih odgovarjala namesto mene, ker sem bila sramežljiva in sem se potem kar navadila tega, da je mama vedno govorila namesto mene user posted image .

clock-img

27.06.2011, 08:08

clock-img

Čebel@

pencil-img

16171

moja user posted image je ista...ko smo sami oz. v krogu tistih ki jih vsako dnevno videva je prava raglja...če pa so poleg neznani ljudje je pa ko bubicauser posted image ....v vrtcu je user posted image ,doma pa user posted image user posted image

clock-img

27.06.2011, 12:39

clock-img

žab*ca

pencil-img

395

Naš 2.5-letnik se je danes zjutraj skrival za mano,ko je moral očitu čestitat za rojstni dan .Toliko o sramežljivosti user posted image .Drugače pa kakor kakšen dan.

clock-img

27.06.2011, 22:08

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Kakor kdaj. Včasih je sramežljiva v družbi ljudi, ki jih skoraj vsak dan vidi, včasih pa nekoga vidi recimo 2. v življenju, pa mu sama spleza v naročje in se 100 na uro pogovarja z njim. user posted image  

clock-img

29.06.2011, 12:44

clock-img

jakipaki83

pencil-img

203

Pri nas je podobno. Star je skoraj 2 in če nekoga ne pozna skoraj gotovo ne bo povedal nič, doma ga imamo pa polna ušesa. Mogoče ja in ne še odgovori, ostalo pa bolj slabo. Tale sramežljivost traja pri nas šele kak mesec, ampak se ne sekiram preveč.  V vrtcu je baje tudi čisto zgovoren in živahen, pred tujci pa ne. Bo že. No, če gremo pa npr. v trgovino pa kljub temu, da je obkrožen s tujci naklada in naklada. Samo na direktna vprašanja tujcev pa ne odgovarja, samo smehlja se. 

clock-img

29.06.2011, 12:56

clock-img

Goldy

pencil-img

2749

moja je ista...ko smo sami oz. v krogu tistih ki jih vsako dnevno videva je prava raglja...če pa so poleg neznani ljudje je pa ko bubica ....v vrtcu je user posted image ,doma pauser posted image

Kot bi opisovala našo.user posted image Se pa spreminja, kot njeno razpoloženje. No, naša še v vrtcu ne govori veliko, doma je pa ustavit ne moreš...

Pa smo 4!!!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem