writing-img

Sojini izdelki - lahko pri 7 m?

clock-img

28.03.2008, 09:54

clock-img

Ekaz

pencil-img

706

Zanima me kdaj se lahko začnejo uvajati izdelki iz soje. Ponudba je zelo velika: mleko, jogurti, pudingi,...Naša nima nobenih alergij (vsaj do sedaj se ni nič pokazalo) in me zanima, če ji lahko kaj dam.

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 1.4.2008 7:10:56 >

clock-img

28.03.2008, 10:12

clock-img

katra55

pencil-img

1970

Glede na to, da je soja zelo alergena, bi jaz počakala do enega leta.

clock-img

28.03.2008, 10:54

clock-img

biga

pencil-img

838

Ekaz, mi dajemo našemu user posted image  izdelke iz soje (pudinge, mleko, napitke) nekje od 8. meseca, a le zato, ker je alergičen na kravje mleko in posledično ne sme jogurtov idr. mlečnih izdelkov. Sicer bi mu raje dajala slednje. Je pa res soja zelo alergena. In nenazadnje so izdelki iz soje precej dragi.

clock-img

28.03.2008, 15:26

clock-img

smigli

pencil-img

1088

IZVIRNO SPOROČILO: biga

Ekaz, mi dajemo našemu user posted image  izdelke iz soje (pudinge, mleko, napitke) nekje od 8. meseca, a le zato, ker je alergičen na kravje mleko in posledično ne sme jogurtov idr. mlečnih izdelkov. Sicer bi mu raje dajala slednje. Je pa res soja zelo alergena. In nenazadnje so izdelki iz soje precej dragi.

Moj je tudi alergičen na KM, pa je soja na prepovedanem seznamu živil. Vsakemu rečejo drugače, pol pa zaupaj zdravnikom.

Ekaz: jaz mu soje ne bi še dajala, saj je na vrhu seznama alergenov

clock-img

28.03.2008, 21:10

clock-img

piko12

pencil-img

636

Moja sestra je imela od rojstva alergijo na KM in se je dojila le 6 tednov, dokler niso ugotovili zakaj konstantno bruha. Potem pa je zrasla na sojinem mleku in še danes ne more jest"normalnih" jogurtov, pudingov.... Res sicer, da je bilo to že precej nazaj, samo zdi se mi, da je tud Pregomin (AM od Milupe, za alergike na KM) iz soje narejen.

clock-img

30.03.2008, 23:29

clock-img

polona5

pencil-img

188

Točno tako. Tudi Pregomin je iz soje in je narejen prav za tiste, ki so alergični na kravje mleko. Pa ga pijejo nekateri otroci že od rojstva naprej. Lp

clock-img

03.04.2008, 17:01

clock-img

mentos

pencil-img

499

naša 9 m. punčka je že od 3m na Pregpminu_mleko iz soje, in ji že dajem sojine pudinge, jogurt. Upam da ne delam kaj narobe.

clock-img

03.04.2008, 17:34

clock-img

Anonimen

Ma zdaj pa jaz ne razumem nič več nič.
Prva je po 8. mesecu pila sojino mleko po nasvetu pediatra iz Pediatrične, ker sva imeli neke težave, ker ja med hranjenjem padla skup.
Druga je pila sojino mleko po 5. mesecu, ker po njemu ni v loku bruhala, po vsakem drugem je.
Tretji štiri mesece star, pa je ves pikast, sem vprašala v Kolinsko in peditra, pa so mi vsi odsvetovali sojino mleko (Som), Pregomin pa svetovali. V čem je tukaj finta, če je Pregomin narejen na soji?user posted image  In prav danes sem razmišljala, da bi šla na to sojino mleko, saj nam ne pomaga ne Aptamil, ne Pregomin, ne Hipp. Ne vem več, kaj naj naredim? Polona5, daj mi prosim malo več povej o tem, če kaj veš?

< Sporočilo je popravil decembrka -- 3.4.2008 17:35:38 >

clock-img

03.04.2008, 18:04

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Naš je tudi pil sojino mleko (bolj za preizkus oz. spremembo okusov) pred enim letom. Pokazalo se ni nič. Zdaj pri 2,5 letih pa so mu gotovili alergijo an sojo. Soja je tudi v Začinki, vegetah, kečapu... povsod.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

clock-img

03.04.2008, 21:02

clock-img

Anonimen

Ja in kaj potem to pomeni? Da če je (jesti)  sojo, postane na sojo alergičen al kako? Kje so pa ugotovili alergijo na sojo? V zdravstvu ali na bioresonanci? Kakšne probleme pa ima?

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem