writing-img

Srna na avtocesti

clock-img

25.09.2008, 11:01

clock-img

Mala_princeska

pencil-img

5621

Ja, včeraj zvečer pred cestninsko postajo Dob (smer Lj - Nm) se je sprehajala srna. Direkt pred mano je bila, še dobro da sem zmanšala hitrost (bila je tam, ko se začnd iz 100 - 80 zmanjševati hitrost......), avto za mano se je pa ustavil in povedal uslužbencem Darsa.

Kaj naredit v takem primeru naslednjič, poklicat policijo ali kaj? Da preprečim kako nesrečo......

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

clock-img

25.09.2008, 11:21

clock-img

cukr07

pencil-img

1393

Pomojem nimaš kaj naredit. Saj preden bi kdo kaj ukrepal bo srna že bog ve kje.
Me pa čudi, da je bila ravno na avtocesti, ker ponavadi se srne znajdejo na kakšnih manj prometnih cestah.

clock-img

25.09.2008, 11:35

clock-img

Mala_princeska

pencil-img

5621

IZVIRNO SPOROČILO: cukr07
Me pa čudi, da je bila ravno na avtocesti, ker ponavadi se srne znajdejo na kakšnih manj prometnih cestah.

Ja saj je mene tudi začudilo user posted image user posted image kako se je znašla na tako prometni cesti.

clock-img

25.09.2008, 11:44

clock-img

naja17

pencil-img

2696

Se znajdejo... Enkrat je bila pri nas na gorenjski AC oz. me smo jo srečale, ko smo zavijale dol z AC, pa tud nisem vedla al koga kličem al ne. Naslednji dan, zjutraj pa jo je po moje lih nekdo mal pred nam povozil na drugi strani, ko ravno štartaš na AC. Mam še dones slabo vest, ker nisem nikogar poklicala, ampak če bi se mi to zdej zgodilo, spet ne bi vedla koga klicat v tistem trenutku?

clock-img

25.09.2008, 13:54

clock-img

Gina

pencil-img

12402

MI smo se dve leti nazaj peljali nazaj od očeta (tudi dolenjska) pred novim letom v eni hudi megli in moj kar na lepem sredi ceste ustavi, ker je moral nekdo pred nami zbiti srno, saj je reva ležala tam sredi ceste in se tresla od bolečine, brez enega očesa, čisto pohabljena. Moj si ni mogel pomagati, pa je šel ven, samo pomagati se ji pa ni dalo. Pred nami je tam poginila. Mene je pa ful pretreslo, še danes me, ko se jo spomnim v krčih.

Kaj češ naredit, če jo srečaš na avtocesti ne vem. Jaz bi vsaj na radio klicala, da opozarjajo druge, da je potujoča nevarnost na cesti. To je najhitrejši način, da pride informacija med ljudi.

Drugače je pa res divjad ful nevarna. Pri nas je na lokalnih cesteh zelo pogost pojav, v gozdnih še bolj. Enkrat poleti sem v eni noči naštela samo od nas do postojne in nazaj 4 lisice, 5 srn, 3 zajce in 1 jelena. Lani mi je en tak 100 in več kilski jelen direkt pred avto skočil. Čudovit prizor, ker je res lepa žival, ampak malo strašljivo, če bi se vame zaletel.

clock-img

25.09.2008, 14:12

clock-img

Anonimen

spet ne bi vedla koga klicat v tistem trenutku

kličeš vedno 112, potem pa že oni naprej ukrepajo

clock-img

25.09.2008, 17:54

clock-img

lotoska

pencil-img

768

Dars ima svoje nadzornike, ki pregledujejo avtoceste in o tem pišejo zapisnike.

clock-img

25.09.2008, 21:48

clock-img

sunny24

pencil-img

5986

Ti si srno dobila na avtocesti, moj frend je pa na AC v medveda prbil...

Sicer pa pomojem kličeš na 112, jst sem enkrat tudi kar policaje klicala, ko je bla na cesti povožana srna in so pol oni to rešli.

clock-img

25.09.2008, 22:02

clock-img

Ribica **

pencil-img

3128

Joj, jaz sem danes na LJ obvoznici videla, najbrz, povozenega psa. Je bila prevelika gmota dlake za macko user posted image user posted image user posted image  

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem