writing-img

Tajda

clock-img

23.08.2007, 08:51

clock-img

nanab

pencil-img

25

Tajda - a mogoče kdo ve od kje to ime izhaja (zaenkrat se mi zdi samo to, da je staro slovensko) in kaj pomeni?

clock-img

23.08.2007, 08:56

clock-img

Anonimen

Tajda
Izvor imena Tajda še ni povsem raziskan. Nekateri ga povezujejo z grškim imenom Thajs. Legenda pravi, da se je tako imenovala egipčanska kurtizana in spokornica iz 4. stoletja.

clock-img

23.08.2007, 12:11

clock-img

frrrr

pencil-img

6265

v knjigi najlepša imena za novorojenčka piše, da bi ime lahko izhajalo iz it. imena Taide, ki ga razlagajo iz gr. Thais z nejasnim pomenom. Tako naj bi se po legendi imenovala slavna egiptovska kurtizana in spokornica iz 4. stol. (po njej roman Thais avtorja Anatola Francea, po tem romanu tudi opera ). Ime se je pred tem pojavilo že v srednjem veku v eni od dram nem. redovnice Hrosvite. 

clock-img

23.08.2007, 12:13

clock-img

Anonimen

Eno izmed meni najljubših imenuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

23.08.2007, 13:01

clock-img

nanab

pencil-img

25

Mi se še odločamo, za punče je kar kriza izbrat lepo ime. Mi je pa zelo posebno in redko. Sicer sta v igri še imeni Lucija in Veronika.

clock-img

23.08.2007, 13:26

clock-img

pika30

pencil-img

1150

Tajda je zelo lepo ime,Lucija tako,Veronika pa sploh ne.

Kdor ne misli na druge,bo nekega dne spoznal,da tudi drugi ne mislijo nanj....

clock-img

23.08.2007, 13:41

clock-img

Anonimen

Tajda bo naša pupa.user posted image

clock-img

23.08.2007, 14:22

clock-img

*tajda*

pencil-img

1080

če bomo imeli pupo bo tudi naša tajdauser posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem