writing-img

Uši

clock-img

29.09.2008, 17:19

clock-img

Maleal

pencil-img

2930

Pri nas v vrtcu baje razhajajo uši,me je kar začela srbet glava,ko mi je to danes povedala vzgojiteljica,a mi pove kdo kaki so ukrepi,a se še vedno uporablja šampon ali kako se jih rešit?

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

clock-img

29.09.2008, 17:59

clock-img

pomar*ANČA*

pencil-img

1685

sestra dela v vrtecu in kolikor vem, ko se pojavijo uši svetujejo staršem šampon proti ušem in prečesavanje las. sem pa nekoč nekje prebrala, da gredo uši raje na umite kot na mastne lase. kaj več o tem bodo pa verejtno povedale mamice ki imate s tem izkušnje.

clock-img

29.09.2008, 18:06

clock-img

Vrtnica79

pencil-img

6377

Preventivno se priporoča šampon ali pa si lase našpricaj z lakom za lase. Jaz všasih moji malo špricnem, ker tudi v šoli so se spet pojavile.

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

clock-img

29.09.2008, 21:19

clock-img

rainbow

pencil-img

2869

Jaz tudi že z grozo čakam na novice o ušehuser posted image user posted image user posted image

lani smo se jim uspeli izognit:
- nisem jima prala glave vsaj 3 tedne
- vsako jutro sem predvsem ta veliki, ki ima daljše lase, našpricala z lakom in sicer pri vratu in malce naokoli.
- kupila sem šampon, ki ga sicer nisem uporabila, sem pa v kriznem obdobju vsak dan prečesala lase

kak bo letos, bomo videli.  je pa pomembno, da v vrtcu dobro ukrepajo, da jim preglejujejo lase in jih pošiljajo domov, ko najdejo gnide, torej, preden se razvijejo uši, ker pol pa je prepozno, so vsepovsod.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

clock-img

29.09.2008, 21:52

clock-img

leni5

pencil-img

476

Ja, mi smo jih lani imeli. Opereš lase s šamponom, ki ga dobiš v lekarni in ponoviš pranje čez 1 teden.

clock-img

30.09.2008, 06:50

clock-img

lelaval

pencil-img

7882

Sem ravno 2 dni nazaj pisala (pa ne najdem v tej novi RR svoje debateuser posted image ), da jih je naša najmlajša dobila.
V soboto ji operem glavo, iztrebim neljube prijateljice, pregledujem še cel dan v nedeljo in, ker nisem nič več našla, sem upala, da jih nima več. user posted image
Včeraj pa jo peljem v vrtec in rečem vzgojiteljici, da sem ji našla uši in, da naj povedo staršem, da jim pregledajo glavice (ene punčke imajo fajn goste laske). Ko pa sem popoldne prišla po njo, je bila samo pomčnica, pa sem jo vprašala, če je vzg. rekla, da je moja imela uši - pa ji ni nič rekla user posted image - sem še njej naročila, naj povejo staršem ali pa dajo eno veliko obvestilo (ali pa naj bolj vidno mesto)na oglasno desko, ker pol nima smisla, da samo jaz zatiram uši.
Na oglasni deski je res ful malo obvestilo pravzaprav zraven oglasne deske - deska je pa prazna - pa še to med razglednicami z dopustov - pa sem 14 dni nazaj vprašala (prej ga niti videla nisem), če so uši v skupini, kjer hodi moja, pa mi pravijo, da še ne. No, ko jih najdem, pa je očitno 1. v skupini z ušmi?user posted image

Za preventivo poskusi tu pa tam pošpricat z lakom za lase (pa še vseeno lahko pridejo).

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

clock-img

30.09.2008, 20:32

clock-img

Meceno

pencil-img

1208

V našem vrtecu so tudi uši in ji bom jutri kar šampon kupla za preventivo. Kateri šampon pa je dober ?

clock-img

06.10.2008, 13:03

clock-img

nežka

pencil-img

289

Avalon šampon za odstranjevanje uši-ni taka kemija, kot drugi, ampak vseeno deluje.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem