writing-img

Ultrazvok v 32.tednu

clock-img

07.04.2008, 13:42

clock-img

2ksenija

pencil-img

3

Živjo!
Glede na to, da v 32.tednu ni več ultrazvoka, kot je bil včasih sem se odločila za samoplačniški ultrazvok, ker se mi zdijo informacije, ki jih tam dobiš zelo pomembne. Zanimajo me vaše izkušnje, kje ste bile in ali ste bile zadovoljne. Ali opravljajo samoplačniški ultrazvok tudi v porodnišnici Ljubljana? Lepo nosečnost in zdravega otroka vsem.

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 7.4.2008 17:04:55 >

clock-img

07.04.2008, 13:53

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Jaz še ga nisem imela ampak sva z gin. zmenjena, da ga opravi. Pregledal bo posteljico ter maternični vrat in položaj otroka. To so bojda ključne zadeve, ki jih na koncu zanimajo. Imela ga bom v 30.tednu.
LP

clock-img

08.04.2008, 09:40

clock-img

alea01

pencil-img

2902

Živjo!

Jaz sem se naročila na samoplačniški UZ v porodnišnici Ljubljana. Delajo ga v 32 tednu. Naročiš se pa na št. 01 522 61 10
Cena je okoli 35eur.

< Sporočilo je popravil alea01 -- 8.4.2008 9:47:49 >

clock-img

08.04.2008, 09:41

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Jaz sem šla v Dravlje, dr. Babnikova, pa sem zadovoljna bila ful. Cena je normalna, vse je lepo razložila, dala slike (lahko vzameš CD)

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

clock-img

08.04.2008, 10:12

clock-img

alea01

pencil-img

2902

Se opravičujem. Najprej so mi rekli, da je cena UZ v Lj porodnišnici 33eur in nekaj centov, ko se pa noročiš pa rečejo 60 euruser posted image

clock-img

08.04.2008, 10:15

clock-img

marty5

pencil-img

1570

Kako ni rednega UZja v 32. tednu? Jaz sem ga imela normalno v 1. user posted image  dve leti nazaj, pa tudi tokrat sem naročena - nič za plačat, normalna kontrola rasti kot oni temu rečejo.....

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

clock-img

08.04.2008, 10:30

clock-img

gajka

pencil-img

3606

Ker so se odločili, da bi radi v zdravstvene blagajne še kak dodaten evro potegnili. In tako država skrbi za rodnost in zdravje svojih bodočih državljanov...

clock-img

08.04.2008, 10:32

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Kontrola rasti ni več redna oz., zavarovalnica je ne plača več. Žal.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

clock-img

08.04.2008, 10:49

clock-img

StBarbara

pencil-img

1500

Jaz sem šla v Dravlje v 33t. Cena je bila 60eur.

Marty5, jaz sem tudi v prvi nosečnosti imela kontrolni UZ pri 32 tednu, zdaj pa zavarovalnica ne krije več user posted image

user posted image kmalu bo še rodit treba doma, ker zavarovalnica ne bo več krila poroda v porodnišnici user posted image

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

clock-img

08.04.2008, 11:20

clock-img

marty5

pencil-img

1570

Hmmm, pol pa res ne vem, zakaj je zavarovalnica z mano tako radodarna user posted image , ker moj UZ bo pa čisto brezplačen - imam napotnico, pa nobenih posebnih težav, da bi mi zaradi tega pripadalo kaj več user posted image .

Ta s porodom doma pa je dobra user posted image . In kar je nabolj žalostno - sploh ni tako težko verjetno user posted image

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

clock-img

08.04.2008, 13:54

clock-img

StBarbara

pencil-img

1500

IZVIRNO SPOROČILO: marty5

Hmmm, pol pa res ne vem, zakaj je zavarovalnica z mano tako radodarna user posted image , ker moj UZ bo pa čisto brezplačen - imam napotnico, pa nobenih posebnih težav, da bi mi zaradi tega pripadalo kaj več user posted image .

Ta s porodom doma pa je dobra user posted image . In kar je nabolj žalostno - sploh ni tako težko verjetno user posted image

Ja meni je rekel G, da dela UZ samo v primeru težav (premali trebuh, zastoj rasti...) drugače rutinsko pa ne.
Sem imela pa CTG v 32t zastonj, kako radodarno user posted image

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

clock-img

08.04.2008, 14:50

clock-img

Anonimen

Men je tud moja g rekla,da mi ne bo več delala ultrazvoka(noseča sem 32 tednov),pa si ga bom plačala sama,ker se mi zdi pomembno,da vem kako moj otrok raste.Nazadnje mi ga je delala ko je mali imel 774 gramov zato sem pa zdej ful radovedna koliko je dobil na teži.Lahko bi mi ga sicer naredila zastonj in bi ga naredila pod nujno ,glede na to da imam probleme z pritiskom in da imam miom na maternici.Itak bi dobila plačanega,ampak če noče pač noče.Plačam raje tistih 30 evrov pa sem potolažena.Je pa res sramota,da ti jih več ne pripada.

clock-img

08.04.2008, 19:26

clock-img

Janice1

pencil-img

61

jaz si bom tudi plačala UZ, sem pa v 35.tednu, ker mi moj G ni hotel narediti, češ vse je o.k.Samo punce za navadni UZ pa 60 eur user posted image , ne rečem za nuhalno svetlino.Mislim, da bi morali narediti še en UZ v zadnjih tednih ( nekje od 32. do 38 tedna ), tudi če nimaš težav. Država in zdravstvo pa še kaj ,pa taka. Že tako al tako imamo stroške, pol pa šparajo na nosečnicah, drugod pa ne!user posted image
L .2003 ko sem rodila prvega otroka, nisem rabla nič plačat-ne nuhalne, UZ sploh ne, pa še večkrat mi jih je G naredil.

srečno user posted image

clock-img

09.04.2008, 08:28

clock-img

Anonimen

Ok, po vsem prebranem sodeč sodim med srečnice, ki imajo na vsakem pregledu še UZ zraven. Sem ga že imela v prvi user posted image  čist vsakič, pa sedaj tut.

Imam jutr pregled, navadni in boma znova pokukala, če je kaj novega o spolu. Pa že zadnjič mi je predlagal, če sem res ful radovedna naj pridem na naslednji termin, ko je na boljši mašini za UZ in bova pregledala spol. Pa sem rekla ne, da bomo počakali do 32 tedna. Smo pa že dogovorjeni, da je v 32 tednu uni bolj special pregled na boljši napravi isto kot je bila morfologija.

Sem pa opazila, da po novem moj G. pošilja na vse "priporočljive" teste, ampak ok, vsaj čuva nas. user posted image user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem