writing-img

Urejanje porodniške

clock-img

29.06.2011, 14:25

clock-img

enisat

pencil-img

67

Pozdravljeni!
Do 30.6. sem v delovnem razmerju (neprekinjeno eno leto), nakar mi pogodbe ne podaljšajo. Do 10.7 sem s strani zdravniške komisije v bolniški. Zanima me, kako je z urejanjem porodniške in nadomestila. Na Zavodu ne morem biti prijavljena, če sem v bolniški, zdravnica pravi, naj bom v bolniški do nastopa porodniške-1.8.2011...
Prosim za nasvet, da ne bom ostale še brez tega, kar mi pripada. Na zavodu ne znajo ničesar obrazložit, samo zakone mi  berejo, kot, da sem jaz pravnik...
Hvala v naprej!
Lep dan še naprej!

clock-img

29.06.2011, 16:02

clock-img

Pigy

pencil-img

809

Če si neprekinjeno na bolniški in imaš podaljšano do porodniške, naredi tako:

Ko ti poteče pogodba 30.6. greš na zzzs, kjer si upravičena do 30 dneh bolniške, potem se prijaviš na zavod za zaposlovanje. Delodajalec ti izpolni papir (zadnjih 8 plač).  Tako boš dobijala lepo normalno porodniško in boš neprekinjeno zavarovana.

Upam, da sem razumljivo napisala. Tako sem jaz planirala naredit, vendar me je potem partner zaposlil.

Živi za učenje in naučil se boš živeti.

clock-img

29.06.2011, 16:27

clock-img

Pigy

pencil-img

809

Sem pozabila omenit še to. Na zavodu si prijavljena in istočasno na bolniški, tako ti zavod miruje. Edino 1 mesec bi ga morala koristit, samo v tvojem primeru ne. Ker glih ko ti poteče izredna 30 dnevna bolniška s strani zzzs, se ti prične porodniška.

Živi za učenje in naučil se boš živeti.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem