Nikoli nihce ni omenil, da je to lahko problem - mislila sem, da po porodu otroka priklopijo in je to to... pa je vse prej kot to. Vsaj pri meni. Pa vidim v porodnisnici, da je pri vecini to kar velik projekt - le da je pri enih manjsi, pri drugih vecji. Midve spadava v te zadnje. In zanimivo, tudi nekatere tiste, ki imajo ze drugega ali vec otroka imajo iste tezave. Tamala enostavno ni imela moci povlect - bradavicka je ok, tamala pravilno odpre usta, nato pa le lize in cmoka, vakuma pa ne more ustvarit. Dokler ni vakuma tudi mleka ni, zato je potem jokala in jokala, v histeriji se pa jasno stvari se poslabsujejo. V porodnisnici vsak dan tehtajo otroka in ce prevec izgublja na tezi, ga lepo nahranijo po flaski. Ce pa otroku pokazes to enostavno varjanjo hranjenja (iz flaske zlijes v usta - ne tako kot na dojki, ko moras fino vlect da pritece)... je dojenje iz dneva v dan tezje. No in teza miške je sla prevec dol, zato so jo zvecer nafutrali... tako, da je zakomirana spala celo noc, medtem, ko so drugi otroci na oddelku jokali, cmokali, se pestvali.. Nasa je pa mrtvo spala. Zame pa je bil to tak poraz kot se nikoli! Nekatere se enostavno sprijaznijo s tem z opravicilom, da pac "nimajo mleka" in lepo hranijo otroka po flaski... meni je sla pa misel na to kar na jok! Obcutek, da ne mores nahraniti lastnega otroka je obupna. Stisnes jo k prsim in zacne histericno jokat
In zato sem se odlocila, da bom vztrajala za vsako ceno. Sestram sem noro tezila, naj mi pomagajo - veselila sem se njihove izmene, da bo verjeno v naslednji prisla kaksna, ki mi bo znala bolj pomagati... in tako mi ena svetuje, naj mi kupijo nastavke za bradavice in bova probali se tako. Zjutraj mi jih mama prinese in ta sestra si je res vzela cas zame (sej je vidla da sem cist obupana) - sedela je pri meni na postelji vec kot eno uro, masirala moje dojke in drazila tamalo da je odpirala usta, bradavico mazali z glukozo (sladkor)... in naenkrat tamala povlece - zapeklo je tako, da sem cutila v peti! :-) No in to mi je dalo novo energijo, novo voljo za vztrajanje. Dva dni in dve noci sva se na dve uri borili z priklapljanjem - in to tako, da je bilo najprej najmanj eno uro joka, nato pa je potegnila. Cimram sem se opravicila in jim dala vedet, da bom vztrajala tut ce me bosta grdo gledalli. Una zraven mene mi je celo rekla, da svaka mi cast kok zdrzim. Zaradi tega sem tudi prosila tam, ce lahko ostanem not se en dan - da mi dojenje se ne gre, da po flaski ne bom hranila in da jih prosim, ce mi pomagajo. Po velikih borbah sva se navadili na nastavke - rezultat joka je bil vedno uspesen in tamala je zacela pridobivat na tezi. Kako zanimivo - se nikoli se nisem tako bala tehtnice kot zdej - vsakic, ko so jo pripeljali v sobo, sem cist trda cakala, kaj bo (ce se nebi redila bi jo spet oni nahranili)! No ampak na sreco je slo pocasi na gor in ce je bilo kdaj premalo, sem jo divje budila in se vztrajala! V tem trenutku sem se pa zacela ukvarjat z obcutkom, da tamalo prevec maltretiram - ce je vredno otroka tako matrat. Skratka da zkljucim; navadili sva se na nastavke, teza je sla gor, zdravniki so rekli, da grem lahko domov. Doma nama je ratalo tudi brez nastavkov, endar na tem mestu se stvar žal ni zaključila. Še vsaj en mesec se je dogajalo, da je po pol ure kričala ko sem jo pristavljala - preden je povlekla. In to je, pri vsej zmedenosti in izčrpanosti strup za psiho! Zdej sem psihicno ze veliko bolje, koncno sem tut jest dobila apetit, pa tut naspala sem se ze kar dobro - po kosckih seveda, ker dojenje je vsake dve uri in traja eno uro (skupaj z previjanjem in kupckom in tehtanjem..). Kljub temu, da sva toliko prestali, sem maksimalno zadovoljna, da nam je uspelo. Žeim pa si, da bi bilo takih travm čim manj, da bi kdo pomagal bodočim mamicam... FINO BI BILO, DA BI O TEŽAVAH PRI ZAČETKU DOJENJA GOVORILI TUDI V ŠOLI ZA STARŠE IN PA DA BI NAŠE ZDRAVSTVO PRISKRBELO V PORODNIŠNICE NEKOGA, KI BI ŽENSKAM V TEŽAVAH POMAGAL!

Med nosečnostjo in v obdobju dojenja se telo spreminja in za normalno delovanje zahteva še več vo...
Zdrava nosečnost

Čas, vložen v domači vrt, je v resnici eno izmed najbolj dragocenih daril in popotnic, ki jih lah...
Zdravo za otroka
Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.
Klikni in izberi svoj darilni paket!