writing-img

Vnetje oči

clock-img

24.03.2009, 10:43

clock-img

busklca

pencil-img

83

Pozdravljene!

Mene pa zanima, kako izgleda vnetje oči. Našemu malemu se eno očke "solzi" in ta tekočina ostaja v okolici očesa, je pa take belkaste barve. A je to vnetje? Sicer pa oko izgleda zdravo, ni nič rdeče.

Najbolje da ga peljem k pediatru? Ali mu lahko najprej sama probam pomagat?

Sem na novo prvič mamica, pa nimam nič izkušenj s takimi zadevami, tako da se vam najlepše zahvaljujem za odgovore.

clock-img

24.03.2009, 10:59

clock-img

timoteja

pencil-img

524

Pozdravljena. Sem mamica dveh deklic, tako da imam kar nekaj izkušenj. Predlagala bi ti, da v lekarnikupiš fiziološko  za spiranje očk, ne spiraj z kamilicami, ker izsušijo sluznico. Če pa se pojavi izcedek, ki je rumenkasto - zelenkaste barve, takrat lahko obiščeta pediatra, bo verjetno predpisal mazico ali kapljice. Pri vnetih očkah boš zagotovo vedela, kdaj bodo vnete, in sicer izcedek močno toče iz učke ter zlepi vekice. Lepo se cartajte.

clock-img

24.03.2009, 11:06

clock-img

busklca

pencil-img

83

Hvala Timoteja. Ja, prvih nekaj dni je imel malo izcedka, toliko da so bile vekice malo zalepljene, danes pa mu že precej več teče iz očesa.

Kako pogosto pa naj izpiram s fiziološko? A jo dam kar na košček vate in obrišem očke kot pri negi, ali moram nakapat noter?

clock-img

24.03.2009, 11:51

clock-img

abi

pencil-img

755

Dobro zdravilo je tudi materino mleko. Meni oz. mojima dvema user posted image  je vedno pomagalo.

Vse dobro,
* a b i *

clock-img

24.03.2009, 12:10

clock-img

Onasiss

pencil-img

6379

Tak izcedek se verjetno pojavi, ker ima zožane solzevode. Pediater ti bo verjetno predpisal kakšne kaplice za oči , ti pa medtem narahlo masiraj v očesnem kotu. Imam iste probleme. Ji pa vsak dan okice umijem tudi z mojim mlekom. Pomaga.

So what....

clock-img

24.03.2009, 12:11

clock-img

Baby

pencil-img

827

Če še dojiš ji vsakič kapni v učke par kapljic mleka!

clock-img

24.03.2009, 12:17

clock-img

metka_zone

pencil-img

532

IZVIRNO SPOROČILO: Baby

Če še dojiš ji vsakič kapni v učke par kapljic mleka!

To je pri mojem vedno pomagalo user posted image ...

Lp

clock-img

24.03.2009, 12:47

clock-img

timoteja

pencil-img

524

Fiziološko daš na gazico in obrišeš učko, na vato ne, ker lahko drobni koščki vatice zaidejo v okico. LP.

clock-img

25.03.2009, 13:48

clock-img

busklca

pencil-img

83

Najlepša hvala vsem za odgovore. So mi kar koristili, saj gre mojemu fantku danes že na bolje.user posted image

clock-img

25.03.2009, 23:31

clock-img

soncnica07

pencil-img

87

Tobrex kapljice so super. Drugače pa tisto s fiziološko... Nekateri pravijo, da ravno to ne, ker je slana in ni dobro za učke?

clock-img

25.03.2009, 23:58

clock-img

Onasiss

pencil-img

6379

Ja, men so rekli, da spiram z fiziološko, drugače pa morska voda pomaga pri takih zadevah. Ko sem bila na očesni, mi je nekaj staršev povedalo, da je morje pomagalo pri vnetjih.

So what....

clock-img

26.03.2009, 00:00

clock-img

Onasiss

pencil-img

6379

IZVIRNO SPOROČILO: timoteja

Fiziološko daš na gazico in obrišeš učko, na vato ne, ker lahko drobni koščki vatice zaidejo v okico. LP.

Saj ne z vatico ampak z bombažnimi blazinicami, gazica pa je preveč groba.

So what....

clock-img

27.03.2009, 21:00

clock-img

katarinas

pencil-img

891

Pomaga tudi tea tree kremica od Justa, ki jo v majhnih količinah namažemo na veke

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem