IZVIRNO SPOROČILO: Polynesia
Ker otrok z vročinskimi krči sploh ne sme imeti tako visoke vročine kot je 39,0 torej moraš že prej temu primerno vročino zbijati
V bistvu jo lahko ima, vendar vsi težimo k temu, oz. z mano vred spaničarimo (kar je seveda po naših 3 vročinskih krčih normalno) da je nima.
Ko pride vročina enkrat do 39 je verjetnost vročinskega krča že manjša. Bistvo vročinskega krča je prehitro naraščenje temperature in na tako se možgani niso sposobni pravilno odzvati kot pri "zdravih" otrocih.
Meni je moj osebni zdravnik enkrat lepo dejal, da za nastanek krča ni pomembna številka na termometru, pač pa pot do tja.
Mi smo bili seveda vedno panični pri vročini, smo še, ker je tudi naš fasal krč pri relativno nizki temperaturi.
Tudi jaz voltarena nisem dajala prezgodaj. Najprej sem dala svečko paracetamola in hladne obkladke. Če vročina ni spustila, sem dala pač voltaren. In z voltarenom sem kljub krčem čakala vedno do zadnjega, ker otroka resnično zelo, zelo ohladi.
Sicer se daje voltaren max. 3 v 24 urah, se pa lahko daje vzporedno s paracetamolom, ker deluje na drugem principu.
Me pa zanima še nekaj, tiste, ki imate mogoče starejše otroke: nam je pediatrinja predpisala namesto voltarena ibobrufen sirup.
Če ga uporabljate, kakšne so vaše izkušnje z njim?