IZVIRNO SPOROČILO: dva soncka
kje pa ti živiš?Kakšno ozkogledno in omejeno razmišljanje...ne moreš verjet. Me prav zanima koliko župnišč si kaj videla, da lahko rečeš, da so strašljiva. Sama nisem nevem kako pogost obiskovalec teh ustanov , vendar je večina župnišč v katerih sem kdaj bila precej sodobnejše, prijaznejše in primernejše urejenih, kot pa marsikateri vrtec. V času, ko so večinoma po vseh občinah prostorske stiske v vrtcih, so nekatere skupine prisiljene delovat v takšnih razmerah, da glava boli. Naselili so marsikateri že odpisan objekt, ki so ga pred leti zaradi različnih ne primernosti zaprli. Tu gre za plesnive, vlažne, mrzle, pretemne, premajhne, nevarne prostore z marsikdaj podprtimi stropi in prepišnimi okni in vrati.Pa to se ne dogaja v Ruandi ali tam nekje ampak pri nas. Starši pač rabijo varstvo, da lahko hodijo v službo in žal pristanejo tudi na takšne pogoje kot so tile. Seveda jim vse to obljubijo kot začasno rešitev, vendar je leto v tako neprimernih pogojih presneto dolgo. To se pa meni zdi resnično strašljivo okolje! Če se tebi zdi, da bi se tvojima sončkoma v takšnih pogojih bolje godilo, se mi kar smilita.
Takotako, tebe pa bi vprašala, kaj bi sploh rada...V župnišču ti ni..., na lokaciji, ki so jo ponudili in je dražja, ti tudi verjetno zaradi financ ali kakšnih drugih nebuloz najbrž spet ne bi odgovarjalo....O, strela, kako da se nisem prej spomnila te rešitve...vem za krasno in primerno lokacijo....doma ga mej!!
Pa še to, za vse tiste, ki se tako ali drugače sprdujete nad lokacijami in podobnimi zadevami....marsikateri starši vozijo otroka tudi po 30 km daleč, le da imajo vrtec....spet drugi, plačujejo mastne denarje za privat varstvo ker so v vrtcih izviseli...Dajte tisti, ki vam v vrtcu nikoli nič ne paše prostor takim, ki ga krvavo potrebujejo...pa bo svet lepši in pravičnejši...Sem žleht in nesramna? Sori, ampak nekateri ste pa res čist adijo!