writing-img

Za tiste ki vam leži zakonodaja...

clock-img

23.02.2013, 20:26

clock-img

nanč

pencil-img

1131

In sicer gre tako; delodajalec si je izmislil, da letošnjega dopusta,( ker je napovedano povečano naročilo ) ne bo, oz. 5 dni pripada samo tistim, ki imajo otroke (šoloobvezne).user posted image . Kolektivni dopust pa bi kao lahko koristili v mesecu aprilu ali maju, ker takrat pa ni naročil in ne bo dela. Ali si lahko firma izmisli kaj takega?? Mislim, da velja da delavcu pripada neprekinjen dopust 10 dni in vsem ljudem verjetno prija, da ga izkoristijo za dopust na morju, ne pa maja ali aprila, ker delodajalec takrat ne more zagotoviti delauser posted image user posted image user posted image user posted image !!!! Ali lahko zaposleni uveljavljamo kakšne pravice?

kaj vse me dandanes čudi...

clock-img

23.02.2013, 20:38

clock-img

Penny

pencil-img

798

http://www.mizks.gov.si/si/medijsko_sredisce/pogosta_vprasanja_in_odgovori/letni_dopust_in_regres_za_letni_dopust/

http://www.pravozatelebane.com/delo-in-zaposlovanje/pravice-delavcev/splosno-o-letnem-dopustu.html#Kdaj%20lahko%20porabim%20svoj%20dopust?

V skladu z določbo 165. člena ZDR se letni dopust izrablja upoštevajoč potrebe delovnega procesa, možnosti za počitek in rekreacijo delavca in njegove družinske obveznosti.

clock-img

23.02.2013, 20:48

clock-img

Arwenko

pencil-img

5206

Brez da grem zdaj gledat v zakone, ker se mi resnično ne ljubi.
Ampak delavec ti je res dolžen zagotoviti izrabo dopusta najmanj 10 dni skupaj, nikjer pa ne piše, da je to v poletnem času dopustov, če imaste vi takrat največ dela. Se pravi, če imate kolektivni dopust meseca maja, mislim da je s tem zadoščeno vsem zakonskim zavezam.

clock-img

23.02.2013, 21:29

clock-img

nanč

pencil-img

1131

To mi pa res ni všečuser posted image

kaj vse me dandanes čudi...

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem