cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

Zaupne informacije

clock-img

28.02.2012, 13:49

clock-img

žametka

pencil-img

20

Pozdravljenje, nekaj me zanima, če katera ve kaj več...

Znancu se je zaradi nekih razlogov na plačo vsedla Vzajemna - ko je odgovorna iz financ v službi, kjer je zaposlen, dobla te dokumente, da mu morajo trgati od plače, je klicala v pisarno od mojega znanca, da mu to sporoči, ker pa je bil tisti čas na terenu, je vso zadevo lepo razložila sodelavcu. Znesek, vzrok, zadeva...VSE

A se samo meni zdi, al so to res zaupni podatki, ki se tičejo samo osebe, za katero se to gre? A je to ok, da je to razlagala sodelavcu, ne osebno njemu. Niso to osebni podatki,  katere uslužbenke ne smejo kar tako razlagati okoli?

clock-img

28.02.2012, 13:56

clock-img

Doll

pencil-img

1726

IZVIRNO SPOROČILO: žametka

Pozdravljenje, nekaj me zanima, če katera ve kaj več...

Znancu se je zaradi nekih razlogov na plačo vsedla Vzajemna - ko je odgovorna iz financ v službi, kjer je zaposlen, dobla te dokumente, da mu morajo trgati od plače, je klicala v pisarno od mojega znanca, da mu to sporoči, ker pa je bil tisti čas na terenu, je vso zadevo lepo razložila sodelavcu. Znesek, vzrok, zadeva...VSE

A se samo meni zdi, al so to res zaupni podatki, ki se tičejo samo osebe, za katero se to gre? A je to ok, da je to razlagala sodelavcu, ne osebno njemu. Niso to osebni podatki,  katere uslužbenke ne smejo kar tako razlagati okoli?

SODELAVEC!!! Pa saj to vse pove.Ni rekla nekemu X človeku.Sodelavec ga je nadomeščal.In ja lahko in je ok

clock-img

28.02.2012, 13:56

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

Ni ok. Ne bi smela te informacije prenašat drugim. To bi morala vedeti. Saj so potem možne pritožbe odgovornim, pa tudi kak opomin ali pa disciplinska kazen. Jaz bi ji jo že dala.

clock-img

28.02.2012, 13:57

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

IZVIRNO SPOROČILO: Doll

SODELAVEC!!! Pa saj to vse pove.Ni rekla nekemu X človeku.Sodelavec ga je nadomeščal.In ja lahko in je ok

user posted image

clock-img

28.02.2012, 14:02

clock-img

liliana

pencil-img

10282

Zaposleni v kadrovskih in računovodskih oddelkih NE SMEJO govoriti okrog podatkov iz personalnih map posameznega delavca njegovim sodelavcem.....kakršnihkoli podatkov, ki se tretirajo kot osebni podatki in se ne vežejo na samo delo delavca.....in to nikakor ni ok.....

Sodelavcu, ki ga je nadomeščal, bi recimo lahko rekla, da račun za elektriko ni bil plačan iz te pisarne, kjer onadva delata.....nikakor pa ne more pa sodelavcu povedati, da se je plača nekega delavca povečala ali zmanjšala, da je dobila upravno administrativno prepoved, ker je delavec dolžan Vzajemni.......

< Sporočilo je popravil liliana -- 28.2.2012 14:05:26 >

clock-img

28.02.2012, 14:09

clock-img

žametka

pencil-img

20

Sodelavec ga ni nadomeščal, ampak dela tudi v isti pisarni kot on. In tudi jaz sem bila zgrožena, ko mi je to razlagal, ker se gre res čisto za osebne zadeve. Kaj bi pa ve storile? On ne bi rad nekaj težil, ampak se mu pa tudi ne zdi ok, da to razlaga. Če je to povedala, povem verjetno njene sodelavke gor v pisarnah verjetno od vsazga vedo vse...

clock-img

28.02.2012, 14:41

clock-img

TomTaylor

pencil-img

6915

Nepoznavanje osnov prava lahko škoduje.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

clock-img

28.02.2012, 15:12

clock-img

sakuL

pencil-img

911

se podpisem pod tom taylor

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

clock-img

28.02.2012, 15:51

clock-img

pelin

pencil-img

1701

Definitivno je to prepovedano in se gre za večje kršenje in izdajanje osebnih in zaupnih podatkov...ljudje so že zaradi manjših prekrškov leteli iz službe ali pa bili poklicani pred disciplinsko komisijo...

clock-img

28.02.2012, 16:06

clock-img

josephine27

pencil-img

2570

se strinjam z vsemi, ki so napisale, da je to prepovedano. tega ne bi smela naredit.

clock-img

28.02.2012, 22:08

clock-img

žametka

pencil-img

20

Hvala punce, se mi je zdelo da to dejanje ni bilo ravno pravilno... 

clock-img

29.02.2012, 12:12

clock-img

Pia*

pencil-img

644

Sama se s takimi zadevi ukvarjam v podjetju in lahko rečem, da si kaj takega delavka ne bi smela privoščiti.
Jaz to niti ne razlagam po telefonu kaj šele da bi njegovemu sodelavcu.

Osebo povabim v pisarno in ji razložim na samem, to so stvari, ki se tičejo njega in ne vseh sodelavcev.

Če me spomin ne vara imam celo v pogodbi eno postavko,ki me zavezuje k molku.

Na njegovem mestu bi šla do nje in ji povedala.

clock-img

29.02.2012, 12:36

clock-img

amyZ

pencil-img

461

In zdaj ima on možnost, da pridobi odškodnino in se bodo povrnili stroški ki jih je dolžan :)
Tako malo v hecu ampak res.

Tega se ne sme početi. Tudi če bi ga sodelavec nadomeščal, ker ga ne nadomešča za osebne zadeve ampak za službene.

clock-img

29.02.2012, 12:43

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

IZVIRNO SPOROČILO: amyZ

In zdaj ima on možnost, da pridobi odškodnino in se bodo povrnili stroški ki jih je dolžan :)
Tako malo v hecu ampak res.

Pametni nasvet user posted image

clock-img

02.03.2012, 08:05

clock-img

Janyna

pencil-img

387

IZVIRNO SPOROČILO: Pia*

Sama se s takimi zadevi ukvarjam v podjetju in lahko rečem, da si kaj takega delavka ne bi smela privoščiti.

Osebo povabim v pisarno in ji razložim na samem, to so stvari, ki se tičejo njega in ne vseh sodelavcev.

Če me spomin ne vara imam celo v pogodbi eno postavko,ki me zavezuje k molku.

Na njegovem mestu bi šla do nje in ji povedala.

Se strinjam s poboldanim. Mislim ta pa res ni dvakrat premislila, da gre to razlagat osebi, ki se ga zadeve sploh ne tičejo... Jaz vem, da bi na njegovem mestu mal ponorela. Pa to bi povedala tudi njenim nadrejenim, naj se ženska mal zamisli...

< Sporočilo je popravil Janyna -- 2.3.2012 8:06:45 >

clock-img

02.03.2012, 08:10

clock-img

klopek

pencil-img

109

IZVIRNO SPOROČILO: Pia*

Podpis, tut jst delam takouser posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem