writing-img

Zmrzovanje zelenjave in sadja

clock-img

01.10.2009, 20:10

clock-img

nena222

pencil-img

5

Zanima me, katero zelenjavo ste zmrzovale (če) in kako ste jo pripravile (predhodno obdelale)? Katera absolutno ni primerna za zmrzovanje? Kako je z odmzrovanjem? In sadje?

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 2.10.2009 20:18:57 >

clock-img

01.10.2009, 21:35

clock-img

anabanana1981

pencil-img

131

Mene tud to zanima.Jaz sem zdej mela velik paradižnikov in paprik.Iz paprik sm namaz nardila iz paradižnika pa omakco pa v kozarčke.Kumarce so mi še ostale pa korenje,pa nevem če se da to zmrznt.Moja babi korenje,peteršilj,pa zeleno zelo na drobno zmelje in da zmrznt,je zlo fajn za v juhce in ričet.

clock-img

01.10.2009, 21:55

clock-img

KT

pencil-img

2747

No, tole sta me naučili babici, pa tetke in mami seveda (vse so imele oz imajo ogromne vrtove, njihovih pridelkov pa smo deležni tudi mi user posted image :

Zelenjavo kot je korenje (rumeno in navadno), brstični ohrovt, brokoli, cvetača, zelena, koleraba itd. dobro očistim, operem, osušim in hopa v zmrzovalnik. Določene navedene vrste tudi že v naprej narežem na palčke (za kitajsko), na kockice (za mineštre in enoločnice), določeno pa pustim kar celo (za govejo juho na primer).

Tudi paradižnik dam kar cel v zmrzovalnik, pride namreč zelo prav za kakšne krepke zimske juhe, ki jih skuham iz različnih vrst žit.

Gobe (jurčki itd.) - nekaj jih blanširam za omake, nekaj pa jih pustim kar cele in jih šele na pol odmrznjene režem.

Določeno vrsto zelenjave pa samo zblanširam in v zmrzovalnik (špinača, blitva).

V zmrzovalniku se pri meni najde tudi nasekljana čebula (ko je treba kaj brzinsko skuhati), pa peteršilj, bazilika in origano.

< Sporočilo je popravil KT -- 1.10.2009 21:57:07 >

clock-img

01.10.2009, 22:06

clock-img

KT

pencil-img

2747

Aja še sadje?
No, pri sadju se načeloma obnašam zelo sezonsko, razen dveh šibkih točk borovnic in jagod. Te deloma zmrznem cele, za pite, za preliv preko panna cotte, štrudel (ja, vem čudno se sliši, ker potem borovnice na primer spustijo veliko vode, ampak če jim dodaš skuto in pest drobtin, ne bo štrudl nič "stekel") itd. delno pa jih zmiksam (za frapeje, za zajtrk s kislim mlekom, jogurtom ali skuto). Ostalo sadje pa kupujem.

< Sporočilo je popravil KT -- 1.10.2009 22:07:07 >

clock-img

12.10.2009, 21:48

clock-img

bucicuc

pencil-img

2

fuj pa zamrznjene  gobe. Sm se jih najedla, pa se sm driskala  en teden. Moj sonček je dobil mau flekou sam so kr hitr zginll (po enem mescu). Zdej pa mau pazim user posted image sam driskam še pa vednouser posted image .

Bucicuc

clock-img

12.10.2009, 22:20

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem