writing-img

Znaki dehidracije

clock-img

28.11.2005, 17:38

clock-img

Piškotka~

pencil-img

335

Kot že naslov pove me zanima kakšni so znaki da je otrok dehidriran. Naš Matic je v noči iz sob na ned najprej bruhal(3x). Potem se je bruhanje umirilo ni bilo obilno in je začel malo driskat.Danes pa je driska bolj pogosta. Vem da je važno da veliko pije. Moj miško pa je spil približno 1dcl vode, je pa non stop priklopljen pri meni in pije. Goste hrane je dons pojedel bolj malo. Kdaj postane panika da je 9 mesečnik dehidriran in kakšni so znaki? hvala in lp user posted image

Mamica Luku in Maticu!

clock-img

28.11.2005, 17:50

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Poskusite raje kot z vodo z Nelitom 60 to je rehidracijskim izotoničnim napitkom, ki ga dobite v lekarni. Vrečko praška raztopite v 2 decijih vode in bo zanesljivo najbolj odžejal vašega revčka.

Seveda je dobra kontrola tudi tehtanje.

clock-img

28.11.2005, 17:53

clock-img

ursk@

pencil-img

155

Na jeziku se hitro vidi kdaj je suh! Pri 9 mesečnem otroku pa pazi, ker je zelo nevarno. Si preverila, da nimate slučajno ROTAVIRUS?! V navadi je, da otroci do 24 m, z RV gredo v bolnico, predvsem zaradi infuzije!

< Sporočilo je popravil ursk@ -- 28.11.2005 17:54:17 >

clock-img

28.11.2005, 18:29

clock-img

eva1

pencil-img

4835

Pri dehidraciji je značilno da otrok zelo malo(včasih po cel dan nič) ne lula, urin je temen smrdeč...če ima še fontanelo je ta vidno udrta, suh jezik...ampak če se doji in pri tebi večkrat na dan pije ni panike...moj ne popije niti 20 ml na dan čaja(ponavadi tut povohat noče čaja, kaj šele piti), sam dost pri meni dobi ker se še vedno ful dojiva!
Ja pa nelit mu kupi, da bo vse minerale dobil ki jih je z bruhanjem in drisko izgubil!

clock-img

28.11.2005, 18:35

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

28.11.2005, 20:16

clock-img

Grascakinja

pencil-img

2003

Ne vem, če se pri nas dobi Hipp ORS 200, sokec za rehidracijo z minerali in vitamini in elektroliti.
Drugače pa menda vidno vdrta mečava pomeni dehidracijo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem