IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor
Sem v 25. tednu, trebuh mi pogosto otrdeva in čez dan neprestano čutim tiščanje navzdol in spremljajoče bolečine do te mere, da niti velike in male potrebe ne morem opravljati normalno (boli tako odvajanje vode kot blata). Danes je npr. tako hudo da komaj še vstajam iz stola. Hodim upognjeno kot kakšna mamca (me prav skrbi, kako bom prilezla do doma). Bolečina je podobna, kot če bi naprimer imela hudo vnete jajčnike...
Kaj bi ve storile?
Jaz sem imela podoben primer in sicer moja pikica je bila spuščena malo nižje in me je sedenje za stolom ubijalo, prav tako nisem mogla hodit na dolge sprehode, ker ko so se mi mišice ohladile sem se komaj vstala iz postelje, da sem prišla do wc-ja. To se mi je pojavilo okrog 26 tedna. Takrat sem tudi zaprosila pri ginekologinji 4 urni delovnik, ker sem mislila, da mi bo lažje. Sicer je v določeni meri bilo, ker 8 ur enostavno nebi mogla več vzdržati (pa čeprav nisem ves delovnik v pisarni imam dokaj razgibano delo). V 31. tednu sem nastopila z dopustom, ki ga imam do drugega tedna, ko nastopim porodniško in od takrat nimam več problemov. Pikica mislim, da se je prestavila malenkost višje, tako da mi več ne pritiska na sramno kost in z lahkoto zopet hodim na daljše sprehode in na Pohorje.
Res pa je, da na pregledih ni bilo nikoli nič narobe, maternični vrati in vse ostalo je bilo vedno v najlepšem redu, zaradi tega sem tudi vstrajala, da nisem šla takoj v bolniško.
Svetujem ti, da v kolikor je s tabo vse ok, da ti na pregledu nič ne izpostavijo, si vseeno raje vzami kakšen teden ali dva bolniške, ker se ti ne bo tako poznalo pri plači (potni stroški in malica se ne štejejo). No vsaj meni se ni, kajti dodatki mi tako niso pripadali, ker nisem opravljala nočnega dela, včasih sem šla edino v nedeljo za par ur in se mi je ta razlika pokrila.