Čakaj malo zdaj pa ti zadihaj in nehaju udrihati po zdravstvu!
Kot prv, bronhitis je prehlad v prsnem košu, nič drugega, ponavadi ga povzročajo virusi, tako kot obolenja zg . dihal! Do njega je prišlo, ker prehlada niste pozdravili, kot se spodobi(ampak tle ti zdravniki nič ne morejo, zato ni zdravil)...jaz sem mnenja da 95% mamic ne zna pucati nosa s fiziološko(jaz mu ga spucam, da takoj lahko zadiha čez nos brez problema, vse kar je v nosinicah mora iti ven), tako da kot prvo treba se je naučiti pucat nos(dobro je opisano nekje ne natu, še slikico so zraven) in s tem boš preprečevala "vse" zaplete prehlada(vnetje ušeš, bronhitis...)Tudi je res da nekatere bronhitise povzroča RSV virus in drugi virusi, kateri so bolj trdovratni, ampak vseeno, mislim da pri vam ni šlo za svežo okužbo, ker kot pišeš, se tole že nekaj časa vleče...drugi ukrepi ki se jih izvaja pri prehladu(bronhitisu),(prvo je pucanje nosu, da se sčistijo dihala) dvigjeno vzglavje v postelji, prezračevanje prostorov, fizioterapija prsnega koša(položi ga na trebušček, najbolj da na svoje noge, z obrazom naj gleda v tla, glavo ima nižje kot rito, in ga tapkaj po prsnem košu(naredi lupinico iz dlani ne imej stegjeno dlan) in tapkaj od sredine hrbra proti glavi..upam, da tazumeš kako) in seveda inhalacije(mi jih ob vsakem prehladu izvajamo doma z FR in se prehlad v parih dneh pozdravi)
Vrjetno se je bronhitis sedaj razvil, tako da ni važno kaolikokrat poprej ste šli tja....kar je pomembno pri bronhitisu, štej vdihe v 1 minuti, ampak ko otrok tredno spi(vsaj kakšno uro mora spat), pazi da otrok ne diha pospešeno, težko, stoka ob vdihu) če opaziš težko dihanje, otrok izgleda prizadet takoj k zdravniku!
< Sporočilo je popravil eva1 -- 25.1.2011 9:09:36 >