writing-img

coombsov test

clock-img

17.05.2005, 10:48

clock-img

alekseja

pencil-img

61

drage ringarajevke imam en problemček. Sem A negativna (Rh) in že drugič noseča. Delali so mi combsov test in ugotovili, da je pozitiven kar pomeni, da imam protitelesa, ki pa lahko škodijo otročku...........zanima me ali je imela katera podobno izkušnjo in kaj ti v tem primeru priporočajo oz naredijo?

clock-img

17.05.2005, 11:01

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Nobene panike ni. V 28. tednu in po porodu dobiš zaščitno injekcijo, pa je stvar rešena.

Če boš vprašanje postavila še na kak drug forum, recimo na Nosečnost in porod, boš dobila še več odgovorov kot tule.

clock-img

17.05.2005, 11:07

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Aja, kaj pa v prvi nosečnosti? Nisi dobila injekcije? Jaz sem jo dobila preventivno, niso nič delali testov na tamalem, po porodu pa je nisem dobila, ker je tudi mali negativen.

clock-img

17.05.2005, 11:11

clock-img

alekseja

pencil-img

61

v prvi nosečnosti sem dobila tole inekcijo in tudi takoj po porodu, ampak ne vem kako je zdaj v primeru da že imam ta test pozitiven

clock-img

17.05.2005, 12:14

clock-img

Jančika_

pencil-img

11484

Kolikor vem, res ni sploh nobene panike. V bistvu dobiš injekcijo zaradi naslednje nosečnosti - če pride kri otroka, ki je +, v stik s tvojo, ki je -, se začnejo pri tebi tvoriti protitelesa, ki bi lahko "napadla" zarodek v naslednji nosečnosti, če bi ta bil +. Da se to ne more zgoditi, poskrbijo z injekcijo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem