writing-img

dioptrija pri otrocih

clock-img

14.05.2007, 23:10

clock-img

jerebica

pencil-img

165

mojemu otročku so danes pri oklistu določili visoko dioptrijo user posted image +6 in +6,25. Grozno žalostna in zaskrbljena sem, čez približno teden dni dobimo očala. Star je komaj 3 leta in pol. Imajo tudi vaši otroci podobno težavo, prosim povejte, nosijo očala, se je že kaj izboljšalo,...? Rabim tolažbo in podporo. hvalauser posted image

< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 14.5.2007 23:28:45 >

clock-img

15.05.2007, 07:16

clock-img

mika

pencil-img

6485

verjamem, da si zaskrbljena in žalostna, sploh kar je otrok še tako majhen in se bo treba navadit na očala. sicer pa poglej....danes delajo operacije za izboljšanje vida, če se ne motim odpravijo slabovidnost tudi 100%. verjetno bo treba počakat, da se dioptrija ustavi, potem pa mu bodo lahko odpravili slabovidnost.

kaj pa pravi okulist?

clock-img

15.05.2007, 09:30

clock-img

paris

pencil-img

1304

Nedolgo tega smo se pogovarjali na to temo Jerebica, malo poizkusi z iskalnikom, pa vseeno.user posted image
Popolnoma nič se ti ni treba sekirati! Dalnovidnost se popravi do nule- govorim iz lastne izkušnje. Naš sin je dobil očala pri 2,5 letih, imel je podobno dioptrio- +6, +4, pa še škilil je! Danes pri 17 letih ne potrebuje več očal. Se je pa nujno držati zdravnikovih navodil in otrok očala MORA nositi!  Pogoj je nošnja očal, ker, če boš tukaj popuščala potem izboljšanja verjetno ne bo. Danes se dobijo lepi okvirčki, pa stanjšane plastične leče, pa je. Mi smo našemu vedno dovolili, da si je sam izbral okvir. Nikoli ni bilo nobenih težav, ne v vrtcu, ne v šoli, samo otroka je potrebno motivirat v smislu kakšen frajer je ker nosi očala.

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem