writing-img

do kdaj nedonošenčki

clock-img

11.11.2007, 20:35

clock-img

livia

pencil-img

2395

A mi lahko katera pove do katerega tedna se smatra otroček za nedonošenčka? A je to 36. teden?

clock-img

11.11.2007, 20:37

clock-img

Ninica

pencil-img

900

ja. ko si polnih 37. tednov več ni nedonošenček v primeru, če se rodi

LP, Ninica

clock-img

12.11.2007, 09:24

clock-img

2.2.

pencil-img

1514

JE tako. jaz sem rodila v 36t in 4 dni in je user posted image spadala v nedonošenčke

clock-img

12.11.2007, 10:18

clock-img

Jumpy

pencil-img

2414

Teorija je, da je nedonošen, če je star manj kot polnih 37 tednov. Vendar je bil naš srednji rojen s 37 tedni in 1/7, pa ga je pediatrinja zaradi nekaterih značilnosti nedonošenih otrok diagnosticirala kot nedonošenčka, kar tudi piše na odpustnici.

clock-img

12.11.2007, 19:29

clock-img

malička

pencil-img

155

hei, naša pupika se je rodila z točno 37 tedni in več ni bila nedonošenček ampak zaradi nizke porodne teže zahiranček in sem takrat pediatrinjo vprašala kakšna je razlika pa mi je rekla da nedonošenčki so vsi rojeni pred 37 tednom, zahirančki pa tisti po 37 tednu, ki imajo prenizko pordno težo tak da pomoje to kar drži

clock-img

14.11.2007, 12:06

clock-img

Afnica

pencil-img

766

Glede nedonošenosti drži do 37. , glede zahiranosti je pa tako...vsi tisti, ki imajo glede na GS nisko porodno težo. Vzrok je lahko zastoj rasti. Moja dvojčka sta nednošenčka, pupika pa tudi zahiranček. Lan je imel 1750g v 31 tednu in je nedonošenček. Lana pa le 1140g in je bila tudi zahiranček.

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

clock-img

14.11.2007, 13:37

clock-img

Afnica

pencil-img

766

z nizko, ne z nisko. user posted image

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

clock-img

20.11.2007, 19:48

clock-img

Magi*

pencil-img

4856

kolegica je rodila v 36 1/7 in mala pikica ne spada k nedonošenčkom. meni več nič ni jasnouser posted image tudi v literaturi, ki jo prebiram, je vsakič drugače navedeno.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem