cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

do kdaj prilagojeno mleko alegikom

clock-img

15.06.2007, 08:49

clock-img

Natali07

pencil-img

549

Do kdaj je potrebno otroku dajati prilagojeno mleko , če je alergik (allernovo ali Progemin)? Kdaj lahko začne uživati riževo mleko namesto prilagojenega?

Pa zanima me tiste , ki ste dobile mleko na recept, do katere starosti odobrijo otroku mleko na recept? A ga dobijo samo za 6 mesecev in potem ne več, kljub temu da je alergik? Ali po 6 mesecih če ugotovijo še vedno alergijo na mleko predpišejo ponovno novo količino mleka, tudi če je otrok starejši od 1 leta ali 1,5 leta?

clock-img

15.06.2007, 22:56

clock-img

martinuška

pencil-img

140

Mi smo imeli potrjeno alergijo, ko je bila naša stara 2 meseca. In smo dobili Pregomin za dobo 6 mesecev (torej 6 mesecev od datuma odločbe ZZZS), oziroma za 60 škatel (pač kaj pride prej). In smo teh 60 škatel porabili do 7. meseca starosti naše dojenčice. Nato smo imeli še en pregled za alergijo, ampak je na našo veliko srečo nimamo več, tako da recepta za Pregomin seveda zdaj nimamo. Očitno pa je treba po tem, ko porabiš vse iz prvega obdobja, naredit nov pregled, in se na podlagi tega spet odločijo ali da ali ne dati Pregomin na recept.

clock-img

15.06.2007, 23:23

clock-img

zima07

pencil-img

869

Do kdaj je potrebno otroku dajati prilagojeno mleko , če je alergik (allernovo ali Progemin)? Kdaj lahko začne uživati riževo mleko namesto prilagojenega?

Meni je sestricna, ki ima doma alergika, zadnjic rekla, da ob starosti enega leta...naj me katera popravi, ce ni tako...user posted image

LP

clock-img

16.06.2007, 23:55

clock-img

Pi-kica 1

pencil-img

1526

Naš je star 2,5 let in ga še vedno dobiva. Nihče mi ni nikoli omenil, da je kakšna starostna omejitev.

clock-img

17.06.2007, 00:55

clock-img

madela

pencil-img

4734

IZVIRNO SPOROČILO: Pi-kica 1

Naš je star 2,5 let in ga še vedno dobiva. Nihče mi ni nikoli omenil, da je kakšna starostna omejitev.

Pri nas je enako,recept za mleko ti pripada dokler je otrok alergičen. Naš bo skoraj tri leta,pa ga še dobiva. Edini problemček je,da ima naš to mleko tako rad,da ga porabiva preden poteče 6 mesecev in ga kupujeva.

clock-img

17.06.2007, 19:23

clock-img

URŠA K.

pencil-img

43

Tudi naša je stara 2,5 in ga še vedno dobiva in tudi mi ga porabimo že prej.

Lp

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem