writing-img

dojenček in pižama

clock-img

14.10.2007, 23:19

clock-img

ALJA75

pencil-img

305

Zanima me, od kdaj dojenčke oblačite ponoči v pižame.
V bolnici so mi rekli, da naj spi v istih toplih oblačilcih kot čez dan, tudi z nogavičkami, ker da kao novorojenček še ne zna sam oddajat toplote.  Ampak enkrat pa se menda ja preklopi na pižamo.

clock-img

14.10.2007, 23:21

clock-img

Anonimen

Men tega sicer nikol noben ni rekel, kar so tebi, ampak jaz sem oba začela nekje pri enem mesecu oblačit v pižamo.

clock-img

14.10.2007, 23:27

clock-img

kofetek2010

pencil-img

9555

Takoj, ko sva prišli iz porodnišnice. user posted image  

Za spat je imela bodi z dolgimi rokavi, pižamo z dolgimi rokavi in s stopalci, nogavičke, spalko in pokrila sem jo še s tanjšo odejico. user posted image

clock-img

14.10.2007, 23:38

clock-img

rija

pencil-img

15589

IZVIRNO SPOROČILO: jana73

Za spat je imela bodi z dolgimi rokavi, pižamo z dolgimi rokavi in s stopalci, nogavičke, spalko in pokrila sem jo še s tanjšo odejico. user posted image

enako.user posted image

...vox populi...

clock-img

14.10.2007, 23:49

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Sicer se točno ne spomnim, vendar ca. 3 mesece jaz moja dva nisem preoblačila v pižamo. Nisem videla nobene potrebe, saj se nista imela od česa umazati...plazila še nista, jedel je z joške.... V glavnem, jaz sem ju vsako jutro preoblekla in to je bilo to.  Če pa sta kaj pobruhala, pa seveda prej.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

15.10.2007, 07:02

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

15.10.2007, 07:29

clock-img

srki

pencil-img

9222

Isto, kot Marogica, od kakega 5. meseca naprej pa sem ga oblačila v pajace, pa ne zimskeuser posted image .

clock-img

15.10.2007, 08:05

clock-img

melanija

pencil-img

934

Takoj ko smo prišli domov, da smo ustvarili neki red pred spanjem. Vsak večer isto, tako da so že od začetka vedeli kdaj se začne del dneva za počivanje.

clock-img

15.10.2007, 08:05

clock-img

nuala

pencil-img

1653

Prve 4 mesece sem ju vedno zvečer okopala in oblekla v nova oblačila. To niso bile pižeme ampak navadni pajaci, ki sta jih potem nosila še drugi dan 8 če ni bilo ponoči kaj polulano, pobruhano,... ).
Potem pa smo uvedli za ponoči nočne pajace, za čez dan pa dnevne.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

clock-img

15.10.2007, 08:09

clock-img

viv_

pencil-img

9144

Od 1. dneva doma.

Obema sem dala za spat pižamico z dolgimi rokavi in stopalci pa v žakelj in to je bilo to. Ker nekako si nisem mogla predstavljat, da bi se jaz zvečer preoblekla v majco, gate, štumfe, frišno trenirko in šla taka spat user posted image  Pa še da je bila razlika med dnevom in nočjo - ko smo v pižami je konc veselja in se samo še spi user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

clock-img

15.10.2007, 08:12

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

IZVIRNO SPOROČILO: jana73

Enako. Decembrček.

clock-img

15.10.2007, 08:56

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Ko smo začeli z večernim kopanjem, torej pri 1. mesecu.
Je pa vedno imel samo pajacek, ker je doma kar toplo.

clock-img

15.10.2007, 08:58

clock-img

birdy

pencil-img

5352

Jaz jo dajem v pižamo, ki je ubistvu pajac od drugega meseca dalje. Prej se mi ni zdelo smiselno, ker je včasih zaspala ob sedmih, včasih pa ob polnoči. Zdaj pa vedno zaspi med 21.30 do nekje 22.00. Da malo poveže določeno oblačilo z spanjem.
Imam dve pižami in obe sta samo za spat. Ji dam pa čez pižamo tudi tople copatke. Pokrita je pa z toplim kovterčkom (ki je bil tako svinjsko drag, da bi se še jaz pokrila z njim, če mi ne bi bil malo premajhenuser posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

clock-img

15.10.2007, 09:00

clock-img

Anonimen

Takoj. Ampak to so bile take pižamice - mako pajacki s stopalčki.

clock-img

15.10.2007, 09:46

clock-img

tini6

pencil-img

480

Jaz sem jo tudi takoj preoblačila v bombažne pajacke (Mothercare). Zvečer se lepo umijemo ali skopamo ter preoblečemo v pižamico, čez pa ji dam ponavadi še en puloverček, saj ima ven rokice ko spi in je imela vedno hladne. Zdaj ko že razbrca odejo iz sebe, pa jo oblačim še v vrečo.

clock-img

15.10.2007, 09:55

clock-img

kaya2007

pencil-img

3944

naša je bila na začetku ves dan v pižami-taki z nogicami, čez pa sem dala še nogavičke. spodaj je imela še bodi z dolgimi rokavi in pokrila sem jo z bombažno dekico (bilo je toplo). preoblačit v pižamo pa sem jo začela takoj, ko smo čez dan oblekli kaj drugega-recimo pri kakšnem mesecu.

clock-img

15.10.2007, 10:06

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

pismu, moja je skoz v pajackih/pižamcah (doma) - podnev al ponoč. zaenkrat. ne oblačim jo v kaj kompliciranga, ker mi čez dan dost spi in spat tud ne gre ob točni uri, tko da nikol ne veš kdaj ma svoj 6-7 urni spalni maraton. včasih ob 20h, včasih ob 22-23h. pa rada mam da je komot in overalli se mi zdijo še najbolj udobni. samo zaenkrat se še ne plazi okol in ne sedi samostojno, tko da bo verjetno pol drugač user posted image

clock-img

15.10.2007, 11:51

clock-img

Pobalami

pencil-img

1115

Tam okoli 4.meseca. je imel pajace čez dan, ki so bili tudi za spati. Posebej ga nisem preoblekla. Ni pa imel raznih hlačk, trenirkic, srajčk ampak samo pajace v katerih je tudi spal.

clock-img

15.10.2007, 11:54

clock-img

frufru

pencil-img

2857

Po 4.mesecu, prej je bil oblečen v isto kot čez dan.

clock-img

15.10.2007, 11:57

clock-img

simona76

pencil-img

255

Mi smo nekje pri dveh mesecih prav ločili pajac kot pižamo - ima dva, če je nujno, pa je lahko še kateri. V glavnem, imamo ritem, da se okrog 19h ali malo kasneje umije, pa potem v pižamo. Ko je zaspana pa spat. 

clock-img

15.10.2007, 11:59

clock-img

mami_miki

pencil-img

1723

moj tud spi v pidžami, takšni v pajacku, da ima nogice ven, potem pa ga dam v spalno vrečo in pokrijem z odejico...že od začetka...

clock-img

15.10.2007, 12:02

clock-img

Ajvy

pencil-img

9462

Odkar smo prišli domov, je zvečer preblečena v pižamo...sprva po negi, sedaj po kopanju oblečemo pižamico, štumfke in gremo ajat...

Beauty Comes With Dark Thoughts

clock-img

15.10.2007, 12:54

clock-img

Sisy

pencil-img

6750

IZVIRNO SPOROČILO: birdy

Jaz jo dajem v pižamo, ki je ubistvu pajac od drugega meseca dalje. Prej se mi ni zdelo smiselno, ker je včasih zaspala ob sedmih, včasih pa ob polnoči. Zdaj pa vedno zaspi med 21.30 do nekje 22.00. Da malo poveže določeno oblačilo z spanjem.
Imam dve pižami in obe sta samo za spat. Ji dam pa čez pižamo tudi tople copatke. Pokrita je pa z toplim kovterčkom (ki je bil tako svinjsko drag, da bi se še jaz pokrila z njim, če mi ne bi bil malo premajhenuser posted image

čist enako tut pri nas.-tut to glede kovterčka user posted image

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)

clock-img

15.10.2007, 12:56

clock-img

VesnaLana

pencil-img

189

Pri enem mesecu , po kopanju sem ji oblekla pajacka. Samo pajacka saj je doma zelo toplo.

Vedno misli na to kar imaš in ne na tisto česar nimaš

clock-img

15.10.2007, 17:22

clock-img

Anonimen

Zvečer po kopanju dobi svež bodi, kapico in pižamico.
Zjutraj pa ga dam iz pižame v pajacka ali trenerkico. Da mu namignem kdaj je dan in kdaj noč in bi mami rada šla spatuser posted image .

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem