writing-img

dojenček in vročina

clock-img

24.07.2012, 19:36

clock-img

dinna86

pencil-img

5

Pozdravljeni!

V kratkem se odpravljamo na dopust z mesec in pol starim dojenčkom. Recimo, da dobi vročino (bog ne daj) ampak recimo da bi jo imel s čim jo lahko zbijam?
Mogoče kakšne svečke ali kaj druga???

Hvala in lp

clock-img

24.07.2012, 20:39

clock-img

CMRLA 84

pencil-img

25

Pediater ti naj napise recept za svecje ali pa sirup Calpol za zbijanje vrocine. Se pa da tudi brez recepta kupiti sirup :-)

clock-img

24.07.2012, 20:42

clock-img

dinna86

pencil-img

5

a pa ste sigurni da lahko dojenček tako mali pije ta sirup?
Ker ta sirup imam,ker ga dam hčeri kadar ima vročino stara je pa 4 leta

clock-img

24.07.2012, 20:44

clock-img

CMRLA 84

pencil-img

25

Dobili smo ga pri prvem ceplenju, res pa niso nicesar povedali od katere starosti naprej je.

clock-img

24.07.2012, 20:46

clock-img

dinna86

pencil-img

5

hmmm...najbolš bi blo P vprašat ampak kaj ko jih je tako težko dobiti na tel... user posted image

clock-img

24.07.2012, 20:54

clock-img

Doll

pencil-img

1726

ne moreš gledati zdaj dojenčka in že večjega otroka. pri dojenčkih do 3 mesecih ob vsakršni vročini se mora na pregled!!.DRuagče se pa uporablja Paracetamol

clock-img

24.07.2012, 20:59

clock-img

dinna86

pencil-img

5

ja sej to ja. Sej pri Paracetamolu piše pri dojenčkih od 3-6 mesecev po 1svečko do 3x na dan pr manjših pa verjetno po mojem kako polovičko.Sej bom jutri poklicala v zdr.dom vendar sem se malo tu pozanimala mogoče je imel kdo takšen primer

clock-img

24.07.2012, 21:03

clock-img

štrumfek

pencil-img

1618

če bi slučajno dobil vročino, mu jo najprej poizkusi zbiti z hladnimi obkladki, če ti ne bodo pomagali pa z svečkami (Paracetamol..) Po moje so bolj primerne za tako majhnega dojenčka...

clock-img

24.07.2012, 21:05

clock-img

štrumfek

pencil-img

1618

naša jih je dobila pri 1 mesecu in par dneh, ko ji vročina 2 dni ni padla pod 38

clock-img

26.07.2012, 22:08

clock-img

Sonček in poletje

pencil-img

342

Ko je (takrat) moj 6 tedenski sinček zbolel - imel je povišano temperaturo - sem klicala k P in je rekla, naj se prideva pokazat. Ker so bili izvidi OK sva lahko šla domov, nisem pa smela mu ničesar dajat za zbijanje vročine. V koliko se stanje ne bi popravilo sva imela napodico za pediatrično. Sva pa 3x na dan po 5 minut delala inhalacije.

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

clock-img

27.07.2012, 12:56

clock-img

pasijonka

pencil-img

143

Vročine se ne zbija za vsako ceno, ker je vročina zgolj simptom nečesa drugega in pomaga uničevati ali vsaj upočasniti škodljive bakterije in viruse. Ni treba takoj poseči po zdravilih, s tem se lahko naredi še več škode.

Toplo priporočam brošurico Moj otrok ima vročino - dobi se jo brezplačno na spletu v PDF formatu. Res poljudno in izčrpno predstavljeno vse okoli vročinskih stanj.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem