writing-img

dolgotrajna bolniška in denarna pomoč

clock-img

05.12.2007, 23:27

clock-img

Skabi

pencil-img

1049

Kolegica me je opozorila, da ti pri bolniški, daljši od 3 mesecev pripada enkratna denarna pomoč (približno 500 €), ne od sindikata, ampak od delodajalca. Njena računovodkinja jo je zabila, da je to samo za tiste, ki so res bolane, ne pa noseče????user posted image
Zanima me, če je katera dejansko dobila ta denar. Ste same opozorile na to?

clock-img

06.12.2007, 00:11

clock-img

mojčca

pencil-img

2260

Jaz sem ga dobila, imela pa sem rizično nosečnost. Sem pa delodajalca sama opozorila na to.

Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

clock-img

06.12.2007, 00:53

clock-img

nizy

pencil-img

1993

Jaz sem delodajalca danes opozorila na solidarnostno pomoč,pa so mi odgovorili,da je to za 6 mesečno odsotnost. Sem pa tudi nekje brala,da naj bi bila za 3 mesece tudi. Hja mal nas naokrog prenašajo.

clock-img

06.12.2007, 06:15

clock-img

Anonimen

To je pa čisto odvisno, kje delate in kater KP velja za vas.

clock-img

06.12.2007, 06:57

clock-img

srki

pencil-img

9222

IZVIRNO SPOROČILO: al bina

To je pa čisto odvisno, kje delate in kater KP velja za vas.

Ni čudno, da je toliko brezveznih bolnišk, eni za moje pojme še kako izkroiščajo bolniško. No, pa če lahko, pa naj. Blagor jim, če imajo takega zdravnika ali če koga na komisiji poznajo.

clock-img

06.12.2007, 09:08

clock-img

max81

pencil-img

3273

jest sm jo lani dobila, mislim, pa da pripada vsakemur, ki je več kot 3M na bolniški...ne glede na vzrok bolezni

clock-img

06.12.2007, 09:33

clock-img

ana b

pencil-img

1004

Jaz sem med prvo nosečnostjo delala polovičen delovni čas (polovico je bila bolniška) in sem prav tako dobila solidarnostno pomoč.

clock-img

06.12.2007, 10:47

clock-img

Stefka

pencil-img

359

Tako kot je rekla al bina, odvisno kateri KP pripadate. Za drobno godpodarstvo je 6 mesecev.

clock-img

06.12.2007, 11:45

clock-img

honey

pencil-img

2567

Za državno upravo je tudi 6 mesecev - ne glede na razlog odsotnosti. Preverjeno, sem bila noseča in sem jo dobila po 6 mesecih odsotnosti.

clock-img

07.12.2007, 23:18

clock-img

Peli

pencil-img

1910

Pri nas je po 6 mesecih, ne vem pa kako je potem še s pomočjo od sindikata, so me takrat opozorili na to, samo se nism nč zanimala, ker nism članica sindikata.

clock-img

08.12.2007, 19:58

clock-img

Skabi

pencil-img

1049

Kaj pa v šolstvu?

clock-img

12.12.2007, 15:31

clock-img

snorlax

pencil-img

2574

Jaz sem dobila po treh mesecih, kolegica tudi. Razlog: pri eni rizična nosečnost, pri drugi poškodba na delu.

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

clock-img

12.12.2007, 16:16

clock-img

Taula

pencil-img

6340

V šolstvu? Resno? Pa si sama zatežila ali so se sami spomnili? Po 3 mesecih na zavodu..ali skupne bolniške..se pravi 1 mesec na stroške delodajalca, 2 zavod?

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

clock-img

12.12.2007, 19:09

clock-img

snorlax

pencil-img

2574

Nisem v šolstvu. Po 3 mesecih "čiste" bolniške. Jaz sploh nisem vedela za to, kadrovnica mi je rekla, naj napišem vlogo.

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

clock-img

12.12.2007, 19:58

clock-img

Nikita***

pencil-img

673

IZVIRNO SPOROČILO: honey

Za državno upravo je tudi 6 mesecev - ne glede na razlog odsotnosti. Preverjeno, sem bila noseča in sem jo dobila po 6 mesecih odsotnosti.

Ne bo čisto držalo. Za državno upravo je 3 mesece, vsaj jaz sem dobila tako. Na to možnost me je opozorila naša pravnica. Napisala sem prošnjo, pri naslednji plači sem imela nakazano.

Sicer je pa za računovodkinjo oziroma kogarkoli, ki se ukvarja z izplačilom solidarnostne pomoči, mirodajen bolniški list ali odločba komisije, kjer NE piše, za kakšno bolezen gre. Menim, da neka računovodka ni v službi zato, da daje takšne neumesne komentarje, sploh pa, ker ne pozna pravnih predpisov.

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem