writing-img

dopust v šolstvu in porodniška

clock-img

17.03.2010, 13:00

clock-img

majch

pencil-img

1422

no, danes sem preslišala eno debato na to temo, pa mi je spet malo dala mislit. Torej, delam v šoli in preden sem šla na porodniško, sem izprosila 10dni dopusta. Zdaj pa mi folk razlaga, da mi ga je še nekaj ostalo, da ga lahko izrabim po končani porodniški. Kako je s tem? Komu kaj jasno? Ali mi bojo rekli, da so mi ostali dopust pokurili za počitnice pred porodniško?

I'm back and I'm bad.

clock-img

18.03.2010, 08:48

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

V šolstvu so sicer zadeve malo drugačne, ker ne moreš koristiti dopusta kar tako, ampak po zakonu je tako, da če ga lani nisi izkoristila več kot 10 dni, ker si šla potem na porodniško, se ti ostanek prenese v to leto, vendar ga moraš izkoristiti do junija (ali julija - ne vem zdaj na pamet).

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

clock-img

18.03.2010, 09:52

clock-img

itata

pencil-img

2382

do 30.6. tega leta, je treba pokoristiti lanski dopust.

www.pravni-nasvet.si

clock-img

18.03.2010, 12:36

clock-img

AnciM

pencil-img

1222

majch žal je v šolstvu vse odvisno od dobre volje ravnatelja. Pri nas ne komplicira z dopusti okoli porodniške in lahko bodisi vsega koristiš pred porodniško ali pa po njej. Star dopust lahko v šolstvu koristiš do 31. 8., saj lahko praviloma koristimo dopust samo med počitnicami.

Kdaj si ti začela porodniško aprila? Potem ne vem o katerih počitnicah govoriš. Sicer pa ja med počitnicam se nam šolnikom piše dopust ali pa doprinešene ure.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

clock-img

18.03.2010, 20:23

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

IZVIRNO SPOROČILO: AnciM
Potem ne vem o katerih počitnicah govoriš. Sicer pa ja med počitnicam se nam šolnikom piše dopust ali pa doprinešene ure.

Ja to je logično - samo če si pa takrat na porodniški, ti pa ne morejo hkrati še dopusta pisati. user posted image

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem