writing-img

driska in ostalo

clock-img

09.01.2008, 21:20

clock-img

Udb

pencil-img

5380

ZAdnje čase mam sama vprašanja na tem forumu - groza!

Torej, od petka do pond sva bla v bolnici, zaradi visoke vročine ob virozi (oktobra vroč.krči), danes je pa mali dopoldne in do 15 driskal - čisto vodeno. Pravi da ga trebušček ne boli, bruha ne, pije je še kar, edino jesti mu ni pasalo. JE dobro razpoložen. Sedaj me pa zanima - če bi bil rota virus - a je ziher zraven bruhanje? Kdaj iti s takim otrokom k zdravniku - sem bila ravno danes tam, ker sem nesla izvid iz bolnice in sem povedala da neki driska, pa je sm rekla, naj velik pije. Kako opaziš znake dehidracije?

clock-img

09.01.2008, 21:27

clock-img

eya

pencil-img

4615

A je že nehal z drisko? Mogoče je staknil samo kak manj nadležen virus. Spit mora pa 1 dcl za vsak kilogram svoje teže na dan + za vsako večje driskanje še 1-2 dcl. Dehidracijo opaziš tako, če mu kje na trebušču vzdigneš kožo in spustiš-če se ne poravna takoj nazaj, ampak se zguba, je dehidriran. upam, da razumeš... Pa še: suha usta, živo rdeče ustnice, slabo lulanje in temen urin. Otrok ej zaspan, lahko tudi apatičen.

clock-img

09.01.2008, 21:28

clock-img

Aja32

pencil-img

1649

Rotavirus je sigurno še bruhanje poleg in vročina....
Drugače pa razsajajo baje adenoviroze... Podobno kot rotavirus, samo brez bruhanja... To je imel Luka lani dvakrat...Driska 10 dni skupaj...

clock-img

09.01.2008, 21:29

clock-img

Udb

pencil-img

5380

eya, upam da je nehal - sej pravim nazadnje je driskal ob 15. Potem pa ne več. Je pa res da je bore malo pojedel od takrat - a bi  bla lahko vseen driska? Nima pojma ker na srečo nima teh izkušenj.user posted image

clock-img

09.01.2008, 21:30

clock-img

Udb

pencil-img

5380

Aja, pa kako ste ukrepal? Oz, kako ste preprečl dehidracijo in to.

clock-img

09.01.2008, 21:30

clock-img

SaaS

pencil-img

1457

Midva sva bila dva meseca nazaj dve noči v bolnici na infuziji zaradi dehidracije. Ni bil rotavirus ampak kalicivrus (podobna zadeva...).

Driskal je zelo vodeno, bruhal tudi dvakrat ampak res ne veliko. Bil pa je bled, brez volje, najraje pri meni v naročju kar visel kot "ožeta cunja", ni se mu dalo kaj dosti, ko je hodil, ga je kar malo zanašalo, kot da se mu ne da. In piti ni hotel. Jest itak ne, ampak to ni tak problem. Že v vrtcu je bil bolj "len", doma pa sva popoldne kar k zdravnici šibala in ta naju je poslala na infekcijsko, kjer so naju zadržali. 

Bodi pozorna na njegovo živahnost. Če ne pije nič in samo odvaja, pa ne preveč čakat. 

Upam, da se boste doma pozdravili.

clock-img

09.01.2008, 21:31

clock-img

Udb

pencil-img

5380

IZVIRNO SPOROČILO: SaaS

Bodi pozorna na njegovo živahnost. Če ne pije nič in samo odvaja, pa ne preveč čakat. 

Upam, da se boste doma pozdravili.

Živahen je bil normalno. Joj, jaz tudi upam, ker ne bi šla spet v bolnico - sva ravno domov prišla! Sm upam da ni tam kaj staknil!

clock-img

09.01.2008, 21:33

clock-img

SaaS

pencil-img

1457

In v taki situaciji, ko driska in bruha, ne komplicirat s pijačami, kaj lahko in kaj ne. Ponudi mu kar najraje pije, samo da pije. Ne se obremenjevat s sladkorjem v sokovih..

clock-img

09.01.2008, 21:33

clock-img

eya

pencil-img

4615

Lahko mu daš bobi palčke za jest (da nadomesti izgubljene soli), za pit pa kak pomarančni ali jabolčni sok, malo redčen z vodo. Pa res meri, koliko spije, da ne bo dehidriral. Če imaš doma rehidracijo in jo mara pit, je pa to tako najboljše za pit ob driski. Samo meni je ogabnega okusa.

clock-img

09.01.2008, 21:36

clock-img

eya

pencil-img

4615

A je slučajno na antibiotikih? Ker ti tudi včasih povzročijo drisko. Ampak saj verjetno jih nima, ker si napisala, da je imel virozo.

clock-img

09.01.2008, 21:40

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

09.01.2008, 22:00

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Tudi malo coca cole ne škodi. Poleg Nelita ali česa podobnega za rehidracijo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem