writing-img

gobe

clock-img

28.01.2007, 15:51

clock-img

2mama

pencil-img

425

mame, kdaj ste otrokom prvic dale gobe, konkretno mislim na sampinjone?

clock-img

28.01.2007, 16:05

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Po enem letu, seveda ne kot glavno jed.

clock-img

28.01.2007, 16:35

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Mi smo imeli letos jeseni v šoli naravoslovni dan z gobarji in sta povedala, da otroci naj ne bi jedli gob do 14 leta. Ne vem pa, kako je s šampinjoni.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

clock-img

28.01.2007, 17:56

clock-img

Lianna

pencil-img

1694

Gobe čim kasneje. 2 leti nazaj je dala neka slovenska družina svoji še ne eno leto stari punčki gobe in so ji jetra odpovedala. So imeli veliko srečo, da so našli v Italiji dovolj majhna jetra in jo s helikopterjem na presaditev peljal.

clock-img

28.01.2007, 18:56

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

No tole sporočilo je malo zavajajoče. Odpoved jeter je nastopila zaradi zastrupitve z gobami. Tako da gobe dejansko niso primerne če ste ljubiteljski nabiralec pa malo testirate nove vrste.

Drugače pa so kupljeni šampinjoni zanesljivo užitni in ne bo z jetri nič narobe. Seveda pa ne morete napokati malčka z gobami, ki so znane kot težko prebavljive.

Pri nas jih največ pojesta na pizzi kot dodatek.

clock-img

28.01.2007, 19:13

clock-img

Muca Copatarica

pencil-img

418

Gobe so zelo težke in zato za otroke sploh niso primerne. Jaz mu jih ne bi dala.

clock-img

28.01.2007, 20:51

clock-img

lojzika

pencil-img

1052

jaz mu dam od nekje leta pa pol gobovo juhco brez gob.

clock-img

29.01.2007, 15:38

clock-img

Baucka

pencil-img

568

Moja nečakinja je bila stara nekaj več kot 2 leti in je iz pize šampione jedla in je tak bruhala da je skoraj šla na infuzijo. Je mogla kar tak glukozo pit, ker je skoraj dehidrirala. Tako, da pazljivo. So zelo težko prebavljive. Še odrasel bi moral jesti gobe zgolj kot začimbo in ne kot samostojno jed, kot to počnemo.

Gremo veselo.

clock-img

29.01.2007, 15:50

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

No verjetno so želodci tudi malo različni. Kot sem dejal naša dva (6 let, 2,5 let) brez želodčnih zapletov jesta šamipnjone s pizze enkrat tedensko že leta, ker je to naša priljubljena hrana.

Mora pa želodec vsak sam malo stestirati in hitro vidi, katera hrana mu dela težave in se je potem izogiba.

clock-img

29.01.2007, 17:48

clock-img

domci

pencil-img

376

Čim kasnej so gobe ful težke

clock-img

30.01.2007, 19:25

clock-img

Anonimen

Sama sem prebrala, da čim kasneje, eni priporočajo celo po dopolnjenem 4. letu, eni kakšno leto prej.
Jaz osebno ne bi nikoli dala otroku gob, ki jih nekdo nabere. Še tak poznavalec gob se lahko zmoti.

clock-img

01.02.2007, 16:29

clock-img

Anonimen

Naša je stara 25 mesecev in jih še nekaj časa sigurno ne bom dala. če jemo pizzo, jo naročim raje brez gob.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem