cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

hematom

clock-img

27.07.2010, 21:26

clock-img

alora

pencil-img

26

drage mamice rabila bi vašo pomoč oz.iskušnje.Noseča sem pet tednov zdaj mi je pa ginekolog rekel da imam hematom in da je velika možnost da bo splav,to je rekel s takim tonom kot da je to nekaj vsakdanjega da če bom krvavela naj ne delam panika in ne letim koj na urgenco ampak počakam,zdaj me je pa strah saj sem imela že en splav.No saj sem velik prebrala na forumih ampak nič ne piše o bolečinah saj imam v spodjemu delu trebuha nenehne bolečine tudi bolniške mi ni dal zato sem šla k svoji zd.ta mi jo je takoj dala in predpisala ležanje.Kakšne imate ve iskušnje

clock-img

27.07.2010, 21:43

clock-img

Anonimen

Na enak način sem jaz izvedela ,da imam hematom...prognoza je bila slaba...ali bo že v samem štartu prišlo do splava ali pa bo po čudežu šlo lepo naprej in bo hematom počil ,ko bo maternica malo zrastla.Na mojo srečo sem prestala vse začetne težave in nosečnost je šla naprej...vse do 13 tedna,ko sem ful zakrvavela...šla sem do G in ugotovila ,da je hematom počil in da ni več nevarnosti...ampak po vsem tem sem fasala še dva polipa,ki sta kmalu tudi počila sama od sebe....no jaz sem imela srečo...upam ,da jo boš tudi ti imela in se bo nosečnost lepo odvijala....aja...sem pa tudi jaz na začetku kar veliko počivala....

clock-img

27.07.2010, 21:47

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

V enakem tednu nosečnosti kot ti sem imela hematom. Na srečo se je plod obdržal. Meni so razložili, da če se hematom razlije, lahko s seboj splavi zarodek. Ni pa nujno. Kri se lahko tudi absorbira. V bistvu moraš imeti malo sreče. Več kot čakat/počivat in upat na najboljše trenutno ne moreš.

Želim ti veliko, veliko sreče! Vem, da te je strah, ampak poskusi razmišljat pozitivno! Držim pesti!

clock-img

27.07.2010, 22:52

clock-img

eva1

pencil-img

4835

Jaz sem imela hematom v 1 in 3 nosečnosti-obse sta se obdržale...v 1 sem malo zakrvavela v 10 tednu, v treji pa okoli 13 tedna ampak je bila krvavitev ogromna z velikimi strdki(5x5 cm in 3x7cm) še danes ne morem vrjeti da je bilo vse ok, ker so bili tudi G bolj skeptični, krvavela do 17 tedna potem vse ok!
Držim pesti da bo tudi pri tebi vse ok!!!

clock-img

28.07.2010, 07:24

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

28.07.2010, 07:30

clock-img

Anonimen

A lahko vprašam kako to sploh zgleda da imaš hematom - oz. - kaj to sploh je?
Sori sm res ne vem.. user posted image

clock-img

28.07.2010, 08:01

clock-img

Bonnie_RR

pencil-img

5189

Js sem v 2. nosečnosti imela dve hudi krvavitvi (nekje v 6. in 8. tednu), obe kot posledica hematoma. Prvič sem bila 4 dni hospitalizirana, napoved ni bila obetavna, ampak se je 3. dan hematom kot velik krvni strdek izločil in plod obdržal. Drugič sem dobila buscopan in šla domov, se pa ta hematom ni sam izločil, ampak je bil, kljub prenehanju krvavitve, na vsakem pregledu manjši, dokler ni do nuhalne že izginil. Od takrat problemov s krvavitvami nisem več imela...

Srečno!


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

clock-img

28.07.2010, 10:59

clock-img

divans1

pencil-img

2547

Tudi jaz sem imela hematom, fullll krvavela v 10. tednu in se je hvala bogu srečno končalo!!!! Doma imam najlepšega sončka, ki me razveseljuje vsak dan. user posted image user posted image user posted image


clock-img

28.07.2010, 11:04

clock-img

nadka30

pencil-img

3057

še ena, ki je na začetku imela hematom, pojavil naj bi se mi (po zdravnikovem mnenjue) zaradi predhodnega ss, sem krvavela  in sedaj sem že skoraj pred ciljem še dober mesec .
Drži pesti da bo tudi pri tebi vse ok.
user posted image

clock-img

28.07.2010, 19:04

clock-img

alora

pencil-img

26

hvala za odgovore vidim da od mamic več zveš kot od ginekologov saj mi ni nič omenil da če bom krvavela da ni nujno da je to splav ampak je lahko u bistvu razlitje hematoma, po njegovih besedah pa da če bo prišlo do krvavitve naj ne hodim takoj nazaj saj je pol splav za kar se pa ne mudi saj je zgodnja nosečnost in nebo veliko krvi tko da imam čas počakat s pregledom.Ja take mamo žal vesela sem da se je pri vam dobr končaluser posted image .

clock-img

28.07.2010, 19:06

clock-img

alora

pencil-img

26

Aja anonimen to je u bistvu strdek krvi,ki lahko pride od počene žilce ali od nastanka posteljice.

clock-img

28.07.2010, 19:13

clock-img

posh

pencil-img

1282

IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Tudi jaz sem imela hematom, fullll krvavela v 10. tednu in se je hvala bogu srečno končalo!!!!





Enako pri meni. Zdaj vsak dan čakam, da rodim.

clock-img

28.07.2010, 22:22

clock-img

alora

pencil-img

26

čestitam držim pesti da boš čim prej rešenauser posted image user posted image user posted image

clock-img

30.07.2010, 13:46

clock-img

el.k

pencil-img

36

Pozdravlene punce.
Jaz sem šla na potrditev nosečnosti v 6 tednu in je bilo vse ok samo da je bil viden hematom mi je pa ginekologinja rekla da če se bo zliv da ni šans da pride do splav ker je otrokec vgnezden. potem sem bila naročena ta torek in je rekla da je hematom zrastel tako da moram spet pridet čez en teden. In zdaj me itak skrbi a je ultrazvok lahko nevaren za zarodek če vsak teden mi ga dela? pa še to če lahko to raste skupaj z zarotkom?
Prosim za izkušnje in odgovor

clock-img

30.07.2010, 13:56

clock-img

posh

pencil-img

1282

el.k., bodi brez skrbi. To, da ti bo z ultrazvokom nahitro pogledala kako je s hematomom, ne more škodit zarodku. Hematom pa ne raste skupaj z zarodkom. Hematom je po domače potpludba (kot modrica), ki nastane npr. zaradi kakšne počene žilice, lahko poči, potem pride do izliva te krvi iz hematoma, ali pa se "sam razgradi" in počasi izgine. Srečno!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem