IZVIRNO SPOROČILO: *lena*
izbiram med dvema znamkama vozičkov: Quinny in Maxi Cosi.
Moje želje:
- lahek
- lahko zložljiv in majhen (za v avto)
- sedež - v ležeči položaj
- za makedam in asfalt
Rada bi vaše izkušnje POZITIVNE in NEGATIVNE!!
hVALA
Mi imamo Maxi Cosi Muro 4 (v uporabi je dobre pol leta). Sicer je zelo dober vozicek, stabilen in vodljiv, sploh za slabsi teren in sneg, sportni sedez je dovolj sirok (kar je pomembno kasneje, ce mali ni ravno drobcen) in gre cisto v lezeci polozaj, zato mi nismo imeli kosare, strehica je precej velika, drzalo se nastavi po visini,.... zal pa ni ravno lahek in zasede kar precej prostora v prtljazniku. Sicer se ga da zloziti precej na majhno (tudi kolesa se lahko odstranijo zelo enostavno), samo to za vsak dan ni ravno prakticno. Se to - naslonjalo ima tri stopnje naklona - lezeci, pollezeci in cisto sedeci polozaj. - Tu bi jaz dodala se eno stopnjo med pollezecim (ali pa polsedecim

) in sedecim polozajem. Pri Quinny-ju me je ravno to uravnavanje naklona s trakcem odvrnilo (in to, da ne gre ne v cisto lezeci ne v cisto sedeci polozaj), ker sem videla pri znanki kaj je njena tamala delala z naslonjalom med voznjo

. Se cudez, da ni ven padla.
Torej - za makedam in kaksen slabsi teren definitvno rabis velika kolesa, zal pa to navadno pomeni, da zasede vec prostora v prtljazniku, pa ni med najlazjimi. Glede tri ali stirikolesnika - sem preizkusila oba, pa moram reci, da je 4kolesnik stabilnejsi (sploh, ce vozicek dvigujes npr. na plocnik), pri nekaterih modelih trikolesnikov pa je zaradi tezisca malce slabsa vodljivost (kar je ze ena napisala).
Se malenkost - starejsi modeli Mure imajo strehico se s stranskimi okenci, novejsi pa samo se na vrhu. Mi smo se to prelepili, ker je malega motilo sonce. Upam, da bodo novejsi cisto brez.
Mimogrede, znanci imajo Bugabooja, pa ga zaradi dveh manjsih koles pozimi skoraj niso mogli voziti.
Kaj pa kaksen Baby Ace? Kolesa so kar velika, je pa precej lazji. Ce bi ga sedaj kupovala, bi ga definitvno sla pogledat.