IZVIRNO SPOROČILO: Bojana26
Kupilo smo eno najcenejših in najbolj enostavno. Glavno mi je bilo, da je dovolj globoka. Na kahlico smo jo dali skoraj naslednji dan ko je začela sedeti in sicer pri 8,5 mesecih. V pleničko je kakala prva dva meseca in še potem s težavo. Doma pa izključno med previjanjem in naga. Nisem videla druge rešitve kot kahlica. Kahlico sprejela takoj in se v plenico pokalala mogoče 2x. Mi smo uvedli rutino. Zjutraj ko je vstala takoj na kahlico. Pred vsakim obrokom na kahlico in pred spanjem na kahlico. V bistu ko je bil čas za previjanje na kahlico. Pri dveh letih je bila plenica čisto suha in v vrtcu so rekli, da je čas za odvzem plenice.
So jo pa tudi v vrtcu redno dajali na kahlico in posledično je potem cela skupina otrok pristala na kahlici, ker je otrokom bilo to zelo zanimivo.
Naš bo star tri leta, a še vedno mi zjutraj reče, da bo imel pleničko.
Na kahlici lula že več kot eno leto, a samo kadar je nagec... takšen pa ne more hoditi naokrog

.
Za kakanje bo večji problem, ker se rad takrat giblje in igra... pravzaprav najrajši kaka v stoje.
So mi svetovali, da naj kahlico postavim med igrače, da jo lažje sprejme za svojo... ampak potem bo problem s straniščem?
Čakam, da bo spoznal, da plenice niso v redu. Čez poletje ga vsekakor odvadimo. Zdaj mu je še vseeno, če ima hlače mokre ali ne, meni pa ne, ker vem, da se lahko prehladi. Stalno preoblačanje mi je težavnejše kot pa zamenjati plenico. Saj vem... lena mamica.
V jeseni bo šel prvič v vrtec in takrat, upam, bo kot ostali otroci - brez plenice.
Za učenje ni nikoli prezgodaj... pa tudi prepozno ne. Je odvisno od otroka do otroka.