IZVIRNO SPOROČILO: Taula
Jaz se ne bom zapenjala ob ''lažne'' oz. prave samohranilke, rekla bom samo to...če pač nekdo hoče biti lažna samohranilka naj vse dobro premisli. Posebej še, če je iz majhnega kraja doma...tam kjer so moji starši doma je bilo ogromno ''samohranilk''. Ne moreš biti tako neumen, da v kraju kjer vsak pozna vsakega in kjer itak vlada slovenska fovšija špilaš samohranilko, nato pa se sprehajaš z rokico v roki z ''bivšim''. Valda so jih prijavili in so plačale za svojo neumnost. Pač moraš biti pripravljen tudi na posledice.
Se strinjam. Pri nas so jih tudi dost "polovili".
Jaz še razumem da to špila nekdo od kogar dedc ma 500€ plače, živita v najemu in res težko živita. To še nekak razumem. Ne podpiram-ampak razumem. Če ma pa dedc solidno plačo se pa da tud brez goljufanja živet. Pa službo se tud da najdt. Ne sanjsko, se pa najde službo.
Večina "samohranilk", ki jih jaz poznam ima pa dedce z super plačami, živijo doma al pa v lastniški hiši....pa rabjo še več. No to men dost o človeku pove. Pa nič lepga.
Aja pa glede tega kaj država omogoča. Omogoča tud ubit človeka brez da odgovarjaš-dokler te ne dobijo, omogoča tud krast-dokler te ne dobijo, omogoča mlatit ljudi-dokler te ne dobijo in ja....omogoča tud goljufat-dokler te ne dobijo.
Odločit se morta sama. Bi pa jaz poizkusla vse možno drugo prej k pa da kej tacga nardim. Recmo....službo si najdla(za tiste 400€ ki jih dobiš od države kot samohranilka nezaposlena-za tak denar se službo simpl najde). Je pa res da...zakaj bi delal če lahko goljufaš. No kot pravim, odvisno od mentalitete človeka.
V glavnem vzamta v zakup to da vaju kdo prijavi al pa da vaju čist na simpl foro dobijo z preverjanjem(kar ful delajo) in bosta mogla vrnt vse kar sta dobila+še kazen je kar lepa. Da ne govorimo o tem kako te bodo gledali naslednjič ko boš prišla na CSD, mogoče celo kot prava samohranilka.