writing-img

kaj potem, če ne bo mature?

clock-img

03.09.2012, 17:38

clock-img

čaki

pencil-img

1009

ve kdo kaj o tem? to šolsko leto naj bi še bla matura, pol pa ne več. bodo zaključni ali kaj??

clock-img

03.09.2012, 18:28

clock-img

hmm...

pencil-img

2867

Sprejemni izpiti na posamezni fakulteti.

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

clock-img

04.09.2012, 12:18

clock-img

Julija08

pencil-img

1299

Svašta...kako bo pa to zgledalo?

clock-img

04.09.2012, 12:34

clock-img

PeggyBundy

pencil-img

321

Kako bo zgledalo? Normalno, kot je nekoč.

Meni zgleda bolj pametno, da narediš sprejemne na točno določenem področju, za katerega se potem odločiš, kot pa splošna matura.

clock-img

04.09.2012, 12:43

clock-img

Zora*

pencil-img

195

IZVIRNO SPOROČILO: Julija08

Vsaka fakulteta bo imela sprejemni izpit iz določenega področja ali iz več predmetov - takih, ki so pomembni za nadaljni študij na tej fakulteti.

clock-img

04.09.2012, 13:56

clock-img

*bubi*

pencil-img

13094

IZVIRNO SPOROČILO: Zora*

IZVIRNO SPOROČILO: Julija08

Vsaka fakulteta bo imela sprejemni izpit iz določenega področja ali iz več predmetov - takih, ki so pomembni za nadaljni študij na tej fakulteti.

Ja, in kdor bi rad kandidiral za različne fakultete, bo cel mesec hodil okoli po izpitih?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

clock-img

04.09.2012, 14:02

clock-img

Tippi

pencil-img

3574

Bomo videli kako bo. V tem času, kakor kaže, se bo minister za šolstvo, še vsaj petkrat spremenil user posted image

Ok, čist zares pa. Pravzaprav je vseeno. Tisti, ki mu je do tega, da pride na določeno faktulteto bo že prišel nanjo. z odlično maturo, ali pa dobrimi sprejemnimi izpiti. v vsakem primeru bo potrebno znanje. in samo to šteje.

clock-img

04.09.2012, 14:11

clock-img

petea

pencil-img

5336

škoda

meni se je zdela matura - vsaj pred leti, ko sem bila sama maturantka - dobro zastavljena in je dala dovolj realno oceno znanja; morda bi bilo potrebno samo nekoliko korigirati določene podrobnosti za nekatere skupine dijakov

se mi zdi, da se pri sprejemnih da veliko lažje goljufati oz. 'priti do uporabnih informacij'

clock-img

04.09.2012, 18:52

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

04.09.2012, 19:07

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

a to bo tko kot v ameriki - SAT?

clock-img

04.09.2012, 19:22

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

04.09.2012, 20:55

clock-img

*bubi*

pencil-img

13094

IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA

Ja, drugače pa v naših časih si šel na pet faksov delat sprejemce in potem si čakal, čakal..., kje boš sprejet. Pa ni bilo za umret user posted image .

Meni ni jasno, kako so prijavne službe funkcionirale. Recimo, da so ti iz štirih faksov odgovorili, da si sprejeta. Hkrati so seveda odgovorili ostalim kandidatom. Ti si 3 fakse zavrnila, kaj so potem oni novega not vzeli (ki so ga en teden prej zavrnili)???? Ali se je faks odločil, da vzamejo tiste, ki dosežejo nek nivo točk, pa vseeno, koliko jih je bilo user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

clock-img

04.09.2012, 22:21

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Jaz nisem nikoli opravljala mature, pa sem vseeno naredila faks. Če bi mogla delati maturo, pa ga verjetno ne bi, ker ne bi nanj prišla. Eko.

clock-img

05.09.2012, 09:08

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

05.09.2012, 12:57

clock-img

Zora*

pencil-img

195

Se podpišem pod Ankico.
Pri nas se naredi sprememba zaradi spremembe in brez preverjanja posledic.

clock-img

05.09.2012, 13:00

clock-img

Zora*

pencil-img

195

IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA

Ja, drugače pa v naših časih si šel na pet faksov delat sprejemce in potem si čakal, čakal..., kje boš sprejet. Pa ni bilo za umret user posted image .

Meni ni jasno, kako so prijavne službe funkcionirale. Recimo, da so ti iz štirih faksov odgovorili, da si sprejeta. Hkrati so seveda odgovorili ostalim kandidatom. Ti si 3 fakse zavrnila, kaj so potem oni novega not vzeli (ki so ga en teden prej zavrnili)???? Ali se je faks odločil, da vzamejo tiste, ki dosežejo nek nivo točk, pa vseeno, koliko jih je bilo user posted image

Mislim, da je bil vpis na posamezno fakulteto omejen s številom prostih mest. Sprejemni izpiti so bili nato na fakultetah, kjer je bilo kandidatov več kot prostih mest. In sprejeli so pač najboljših npr. 60, ki so se želeli vpisat k njim.

clock-img

06.09.2012, 10:04

clock-img

rozilu

pencil-img

1321

Mislim, da bo matura vsekakor ostala - kot zaključek srednje šole oz. gimnazije. Meni se je zdela čisto fer, sploh pa faksi izberejo npr. katere kriterije (oz. predmete) bodo upoštevali pri sprejemu, npr. splošni uspeh + pa uspeh mature + ocena pri **** predmetu (npr. enem naravoslovnem, ali npr. biologije).

Verjetno pa bojo dodali sprejemne, samo po mojem to ni smiselno za vse fakse, samo tiste, kjer bi želeli večjo (oz. natančnejšo) selekcijo. Ker programi, ki imajo premalo vpisa (npr. matematika, kakšen tehničen program) se po mojem ne bodo želeli spuščati še v to... potem bi imeli še manjši vpis. Sej tisti ki niso za to, odpadejo že v prvem letu... Verjetno pa bi se država hotela takih študentov znebiti.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem