writing-img

kaj vse urediti takoj po rijstvu otroka?

clock-img

25.04.2005, 10:27

clock-img

tejč

pencil-img

1926

Prosim, če zapišete, kaj vse moram it uredit po rojstvu otroka. Sem že nakj slišala, da davčno številko, pa rojstni list nest nekam, pa otroški dodatek...

clock-img

25.04.2005, 10:45

clock-img

dix

pencil-img

897

Pa na socialno spet nest drugi šop papirjev. Meni so jih sicer že pred porodom sprejeli in so pol po porodu dalje damu urejali, ampak pri 1. otroku pa sem morala sama tja, ker so rekli da prej nemorejo vzet papirjev.:hudicek:

Pa na zdravstveno kartico ne pozabi. Rojstni list pa si kar skopiraj kake 4 izvode ker ga boš skoraj vsepovsod rabila.

clock-img

25.04.2005, 12:32

clock-img

teti

pencil-img

18

Hmmm, jaz sem rodila januarja in je bilo takole:
rojstni list (oz. izpisek iz rojstne matična knjige) dobiš po pošti in sicer v treh izvodih - 1 izvod moraš oddati na Center za socialno delo (v roku 60 dni po rojstvu otroka moraš odati obrazce za uveljavljanje dopusta za nego in varstvo otroka - obrazce ti dajo tam), 1 izvod pa za zavarovanje otroka (po enemu od staršev - neseš delodajalcu); davčno številko dobiš avtomatično po pošti (številko pa rabiš takrat, ko bosta zavarovala otroka po enemu od vaju); za uveljavljanje pravice do otroškega dodatka pa moraš oddati obrazec v roku 60 dni po rojstvu (da ti pripada pravica za dodatek od rojstva naprej, po tem roku pa od dneva vloge naprej in ne od rojstva, zato se le drži tega roka). Tako nekako... Aja, kartica za zdravstveno zavarovanje je pa tudi prišla avtomatično po pošti takrat, ko smo ga zavarovali po očiju.

LP!

clock-img

28.04.2005, 12:35

clock-img

spella

pencil-img

273

Kako je pa z zavarovanjem, če sem na porodniški, ampak pogodba za določen čas mi je pa dva tedna po začetku porodniške? Oči je pa še študent? A moram jaz tud to odnes delodejalcu, kljub temu da "nisem več zaposlena"???

Lp Špela

clock-img

28.04.2005, 19:23

clock-img

tinatona

pencil-img

2613

če ti pogodba poteče med porodniškim dopustom, potem moraš čimprej odnest na CSD kopijo rojstnega lista od otroka in odločbo o prenehanju delovnega razmerja... pa vama oni uredijo obvezno zavarovanje. Preverjeno, ker imam jaz tudi službo samo še dva meseca...

LP Tina

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem