writing-img

kako vzeti vodo

clock-img

31.01.2008, 10:08

clock-img

draganav

pencil-img

147

Kako naj pripravim 2 leti staro punčko, da se polula v kozarček. Odnesti morava vodo ( srednji curek) na pregled. Do zdaj so ji dajali vrečko, zdaj morava v lonček. Sploh mi ni jasno kako naj to izvedeva.  Lonček ne gre v kahlo, ker je previsok. Problem je v tem, da takoj ko ga vidi začne jokat. Pomagajte nama.

TAKO LEPO JE BITI MAMA

clock-img

31.01.2008, 10:13

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Naj se polula v res čisto kahlo pa potem prelij.

clock-img

31.01.2008, 10:15

clock-img

šnucika

pencil-img

1880

Naši dveletnici so zadnjič dali vrečko, ko sva bili pri P.
Za kontrolo čez en teden pa je lulala doma v kahlo,pa sem prelila v stekleničko.
Mi je rekla sestra pri P,da naj dobro operem kahlo,potem jo prelijem z vrelo vodo,posušim in je.

kaR te ne ubije,te okrepi!

clock-img

31.01.2008, 10:15

clock-img

Anonimen

user posted image user posted image user posted image  Frutka, mi smo se pa pred 1 letom 1 teden ukvarjali, kako naj to izvedemo, ker ni in ni hotela v kozarček.

clock-img

31.01.2008, 10:22

clock-img

Anonimen

Imaš dve varianti:

• al narediš tako, kot je napisala šnucika- z vročo vodo in kaki razkužilom(wc račka) opereš kahlico, dobro umiješ dete(tudi nogice, ker lahko onesterili kahlico), pa naj lula v kahlico- potem vse previdno preliješ. Ne dotikaj se roba lončka in notranjosti pokrovčka.
  • al pa če uporablja pleničko- v lekarni kupi tampončke(za čiščenje rane), dobro umij spolovilo, v notranjost pleničke(ki se je ne dotikaš!!!) brez dotikanja vsipaj čim več tampončkov(naj bodo strelini!) in pusti, da se dete polula. Nato z rokavicami(če znaš uporabljati sterilne, tolk boljše- dobiš jih v lekarni) iztisneš tampončke v kozarček. Spet se ne dotikaj roba kozarčka in notranjosti pokrovčka.

Bo šlo? user posted image

aspirinčica

clock-img

31.01.2008, 10:27

clock-img

draganav

pencil-img

147

Sem probala dati kozarček v kahlo, in ni previsok. Ampak kako naj ujamem srednji curek, to je problem. Ne morem ji rečt, zdaj luli, zdaj pa nehaj in, da potem nastavim kozarček. Ma noro. Najlažji bi bilo, če bi stoje v banjo in bi samo nastavila kozarček, a ne??

TAKO LEPO JE BITI MAMA

clock-img

31.01.2008, 10:32

clock-img

Anonimen

Naj vse skupaj lepo polula, pa bo v urinu srednja vrednost bakterij. Ne sekiraj se zaradi srednjega curka. Le povej, ko neseš urin, da ni srednji curek, da bodo lahkolažje ovrednotili rezultete.

clock-img

31.01.2008, 10:32

clock-img

mily

pencil-img

876

Jst nič ne lovim srednjega curka. Je še pri moji petletnici nemogoče, kaj šele pri tvoji.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

clock-img

31.01.2008, 10:33

clock-img

šnucika

pencil-img

1880

Mislim,da pri dve leti starem otroku lovit srednji curek...halo?

Naša je  imela uroinfekt,pa nič ne komplicirajo....v torek morava spet na kontrolo, pa bom isto naredila, kar s kahlico.

kaR te ne ubije,te okrepi!

clock-img

31.01.2008, 13:32

clock-img

urskas

pencil-img

683

tudi mi smo lulali kar v kahlico (Dobro očiščeno z vrelo vodo).
Sicer je naša bila stara le 9 mesecev, pa nobena vrečka ni ostala prilepljene toliko časa, da bi lulali?!?
Potem sem jo posadila kar na kahlo in jo zabavala, ji dajala piti in ob enem pustila teči vodo iz pipe.
Nam je uspelo po kakšnih 10 minutahuser posted image .

clock-img

31.01.2008, 13:53

clock-img

Pobalami

pencil-img

1115

Ma kaj hočejo od 2 letnice srednji urin? Lepo ji fino s fiziološko umiješ spolovilo in naj se polula v čisto kahlico.

Zakaj pa ji niso dali vrečke? Mogoče se jo lahko kupi v lekarni.

Mojemu dveletniku so namontirali vrečko (prej so mu fino lulita in okoli umili s fiziološko). Ga je zelo motila zato se ni hotel polulati. Potem se je lepo polulal v lonček.

clock-img

31.01.2008, 15:51

clock-img

arielca

pencil-img

2312

Brina se ni hotela polulat niti v lonček niti v vrečko niti na kahlico ni šla. Potem sva jo imela popoldan doma brez pleničke in sva pač gledala, kdaj bo lulala in sva lovila curek. Mi je bilo pa prav vseeno ali je zgodnji ali srednji ali zadnji user posted image  curek.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

clock-img

31.01.2008, 21:34

clock-img

MojcaG

pencil-img

710

jaz sem moji punčki (2 leti) rekla, da je to taka čisto čisto majhna hecna kahlica. in se ji je zdelo ful fajn, da se lahko polula v tako smešno kahlico.

clock-img

01.02.2008, 08:10

clock-img

Nika v službi

pencil-img

5222

No, mi smo pri 2 letih in 4 mesecih še vedno pleničarji, med prazniki je bil sum na uroinfekt in smo morali trikrat zaporedoma dati vodo. Živ problem. Ni hotela lulat v kahlico niti v lonček. Pa smo tej veliki "babi" dali gor vrečko, jo silili s pitjem, točili vodo, polivali noge... delali tak stretching, da je kaj. To samo prvič. Potem pa smo pri drugi oddaji vode obupali, namontirali vrečko, vzeli pijačo in šli ven na sprehod. Polulala se je za prvim vogalom, ker je bilo takrat prav sveže (hladno) zunaj. No, zdaj so temperature nekaj višje, tako da ne vem, če tak postopek pali.

Sicer pa vrečko dobiš v vsakem laboratoriju ali pri P brezplačno, jaz sem jih v laboratoriju takrat vzela kar cel paket, ker je imela zraven še drisko in se mi je zgodilo, da se je bil urin neuporaben.

clock-img

01.02.2008, 08:24

clock-img

draganav

pencil-img

147

Sva opravili, kahlo sem dobro umila in prelila v lonček. Tako mi je svetovala tudi v laboratoriju. Popoldne dobiva izvide, upam da ne bo nič. Punce hvala!!!

TAKO LEPO JE BITI MAMA

clock-img

01.02.2008, 10:23

clock-img

Yasminka

pencil-img

549

Tudi jaz sem kahlo dobro umila in razkužila - rezultat: še enkrat smo morali lovit lularija saj je bil vzorec poln bakterij. Tako da zdaj vedno lovim v vrečko, čeprav porabim vsaj 2 - 3, mi to naredi polno sivih las... da ne govorim, kako našo to moti user posted image

clock-img

01.02.2008, 11:17

clock-img

taška30

pencil-img

2758

Jaz sem našo (ko je rekla, da jo tišči lulat) na hitro slekla in postavila v tuš kabino. Je sicer trajalo kakšno minuto, da se je sprostila, potem pa je pač stoje lulala (z malo bolj narazen nogami) in sem komot ulovila v kozarček.
Ko sva pa na infekcijski oddajali vodo, je pa lulala v kahlo, v kateri je bila posodica, malce širša in nižja, poskusi najti kaj takega, pa potem prelit v kozarček.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem