v dobro voljo me spravi tisti tip na Copovi, ki s ze leta kredo rise neke pobozne motive...
Zadnjič je narisal Piko Nogavičko! Prvič, da je bilo kaj takega in me je sploh v dobro voljo spravilo:).
se mi pa zdi, da vecja kot je kriza, bolj si ljudje pomagamo.
Se strinjam.
Pelin, te razumem, samo se mi zdi, da je prav, da vidimo tudi to, kar znanci/domači naredijo za nas:). Kam pa spadajo virtualni prijatelji, (ki včasih postanejo pravi?;))
Sicer pa navadno neznanci ne rabijo neke strašno hude pomoči in jih osreči že kaka majhna pozornost, recimo da jim razložiš najlepšo pot do tja, kamor si želijo (to je v našem krasnem glavnem vedno bolj turističnem:) mestu zdaj kar pogosto, ker je res veliko tujcev), ali pa da jim sredi poletja s težkimi ruzaki na ramah poveš, da imajo par korakov naprej pitno vodo:). Štoparjem sem tudi jaz vedno ustavljala, že iz solidarnosti (zdaj jih nimamo kam dat:D).
Ali pa kaki sosedi/gospe v trgovini kaj gor odnest, recimo, to so tudi meni včasih sosedje pomagali, ko sem bila noseča:).
Aja, pa še ena ful enostavna reč, ki pa se dostikrat izkaže za potrebno:
če vidite v trgovini kakšno starejšo gospo manjše rasti, ki gleda nekaj na vrhnji polici, daj jo vprašajte, če si to želi dol dobit... Ker večinoma jih je malo sram rečt, so pa res vesele - ker mora bit res grozno - prideš, vidiš točno to, kar hočeš met, pa ne moreš do tega! Police so precej višje od teh prijaznih ženičk, ker so delane za našo generacijo, ampak to ne pomeni, da si prejšnja pa nikoli ne zaželi ničesar iz vrhnje... Ne moreš verjet, da lahko nekoga osreči to, kar ti vzame točno 2 sekundi max.:).
Včasih se da pomagat kakemu otroku in mami v vrtcu, ko se je oklepa in noče stran... da mu poveš po pravici in pokažeš, da v bistvu ni tako grozno, kot najprej zgleda, pa včasih pomaga, da se prekine tisti cikel, v katerega padejo in potem se lažje zmenita, vsaj tako je parkrat naneslo:)
Aja, pa včasih mi kdo zelo prijazno ustavi in počaka, da se vsi odmajemo čez prehod in ni nič živčen, čeprav to malo traja...
Uškinamama, ne ga svirat, ni kej;). Sem pa vesela, če mu je všeč:) In vesela, ker se mi zdi, da so pa zadnje čase domača darila res nekak bolj zaželjena oz. lepše sprejeta, so me v zadnjem času res tolikokrat presenetili odzivi, da sem bila čisto paf:) Imamo pa iste probleme kar se oblek tiče: lubi se z Ronjo VSAK DAN, kadar kam moramo, prička, da je ne bo ven vlačil v žirafinem kostumu

. Jaz se ne pričkam več, se mi ne da (pametnejši popušča:D) - pač peljem žirafo in leva po potrebi:D, res pa same ne gremo nikamor fensi:D. Zadnjič je taka šla v mojo službo (ni fensi:D)... Ampak dete zna argumentirat! Smo šle namreč prej v zoo in "Mami, v zoo za k žirafam pa moram res met žirafovski kostum gor!" Kaj naj rečem na to?
metulj, haha, ja sem res pogledala, če sem prav prišla:D. Ampak se mi je potem še 2x nasmehnila, tako da očitno se malo topi:). Naslednji je na vrsti g. zobozdravnik, če mi njega rata kdaj nasmejat, sem pa carica:D. Ampak se ne dam! Ko sem rojevala R., je bila v sprejemni ena res fuuuul zoprna babica in naslednjič, pri L. je bila ista! In sem si zadala, da jo spravim v dobro voljo (ja, med popadki, pa 6 minut predno sem mela tamalo v rokah, enim ni pomoči:D) - in mi je ratalo!!! Tako da če mi je njo ratalo, ni vrag, da ne bi še njega, hehe.