writing-img

kdaj povedati??

clock-img

27.05.2005, 10:47

clock-img

tinkatonka

pencil-img

5211

Imam eno vprasanje...

Ko zveš da si noseča, v kolikšnem času moraš oz. je fino, da sporočiš delodajalcu? Do 3 meseca nosečnosti, prej, kasneje???

Sicer sem se studentka, sluzba me caka, ker sme stipendistka, noseča še nisem a delava na tem :)!

clock-img

27.05.2005, 10:49

clock-img

Anonimen

Ko minejo prvi trije meseci lahko kar poveš. Jaz pravim čim prej tem bolje.

clock-img

27.05.2005, 11:38

clock-img

mala važička

pencil-img

146

jaz bom povedala ko bom dala nuhalno svetlino čez (cc 3 meseci), tolk da vsaj vidim če bo vse OK.

clock-img

27.05.2005, 12:18

clock-img

rose

pencil-img

276

Po zakonu lahko poveš šele 30 ali 60 dni predno greš na porodniško. Je pa vseeno fino, če delodajalca obvestiš že prej. Odvisno je tudi na kakšnem delovnem mestu delaš. Jaz delam v laboratoriju, kjer bi se tudi našla kakšna susbstanca, ki škoduje plodu, tako da sem povedala že kar takoj (v bistvu sem dobila službo in pozitiven test kar hkrati :bravo: ).
Tako, da po moje po treh mescih že lahko poveš, še sploh če se ti bo trebušček že kaj poznal ;)

clock-img

27.05.2005, 13:14

clock-img

*Neja*

pencil-img

193

Meni se zdi fer, da poveš čim prej, ampak ne pa prehitro. Jaz sem tudi povedala mojemu šefu, pa je on že pol iskal ene variante. Pol pa SS. Zdaj sem se zaklela, da ne povem prej kot po 3 mesecih. Je pa fajn, da čimprej vedo (vsaj šefi), tako, da lahko počasi začnejo iskat nadomestilo oz. začnejo organizirat delo tako, kot če te ne bi bilo.

Velik sreče!

clock-img

29.05.2005, 08:19

clock-img

LE&TA

pencil-img

598

Tud jst mam eno vprašanje oz. rabim nasvet. Delam v OŠ -poučujem v 3.razredu, za določen čas (do 31.8.2005), za naprej sem zmenjena da mi podaljšajo še za eno leto, zdej pa :nosecka:. V bistvu ne vem kako in kdaj naj povem, ker ne vem al me bo ravnatelca pol zaposlila še do porodniške al ne, fajn bi blo zarad porodniške plače. je pa ful nerodno kdaj naj ji povem, da v primeru če me ne vzame naprej(kar je čisto njena odločitev), si ona išče drugo, razpisi pa gredo ven v juniju, juliju.ne bi je rada zaj. ker je ful OK ženska. Šola je pa na takem območju kjer je ful potreba po učitelcah. Tud jst se vozim tja 34km.Sem v 7 tednu in v petek mam prvi pregled. Upam da nisem preveč zakomplicirala.
Help!

Mejte se!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem