writing-img

klistir & co.

clock-img

27.12.2008, 21:40

clock-img

rozasmetana

pencil-img

5

Najprej lep pozdrav vsem, na forum sem se ravnokar vpisala. Res lusten forum z veliko koristnimi informacijami. Sama nisem noseca, me pa veliko stvari zanima user posted image in ena od teh stvari je priprava porodnice pred porodom. Kako to poteka?

PREDVSEM pa me zanima, kako izgleda klistir - slisala sem ze par razlicnih teorij, tako da zdaj res ne vem, cemu verjeti. Je to peroralni klistir ali tista pumpica?  Je zelo neprijetno? Zakaj tocno ga morajo opraviti?

vnaprej hvala za odgovore!

clock-img

27.12.2008, 21:43

clock-img

Volga

pencil-img

9346

IZVIRNO SPOROČILO: rozasmetana

PREDVSEM pa me zanima, kako izgleda klistir -

Daj ti naprej povej, zakaj za vraga, bi nekoga, ki v bližnji prihodnosti ne bo imel opravka s klistirjem, zanimal prav klistir? Ker to mi je pa res uganka....

clock-img

27.12.2008, 21:44

clock-img

maca m

pencil-img

465

Klistir je fajn, če ti dajo, da se med porodom ne pokakaš. Meni je blo kar zoprno, ker sem imela zraven popadke. Pa nisem vedla al naj predihavam popadke al kakam. Se pa preživi.

clock-img

27.12.2008, 21:46

clock-img

rozasmetana

pencil-img

5

zaradi tega, ker tega nikjer drugje nisem našla -  in sem pač radovedna, verjetno tudi zato, ker počasi načrtujem otroka.

clock-img

27.12.2008, 21:49

clock-img

rozasmetana

pencil-img

5

ampak a je to tekočina, ki jo je treba popit? Pardon ker sprasujem...

clock-img

27.12.2008, 21:52

clock-img

maca m

pencil-img

465

ne popit, v rit ti ga nacurljajo.

clock-img

27.12.2008, 21:53

clock-img

onur

pencil-img

2700

v rito ti vtakne cevko in nato v črevo spusti vodo, zatem pa te to prežene sračkat. nič kaj zoprnega. bolje kot, da sračkaš med porodom.

clock-img

27.12.2008, 21:54

clock-img

Anonimen

Dobiš v ritko tako cevko, noter pa ti spustijo ali milnico ali user posted image user posted image user posted image user posted image (pozabila kako se že rečeuser posted image )..moraš zadržat čimdlje, potem pa te itak tako prime, da ne moreš več počakat.  In ko misliš, da si že končal in se spraviš pod tuš, te spet prime.user posted image user posted image user posted image user posted image

Peroralni klistir pa se dobi samo pri operaciji prebavnega trakta, ker se mora cel prebavni trakt spucat v nulo. Tega si pa ne želi, da popiješ tistega hudiča, čez pa še 6 litrov slane vode.V parih urah.user posted image

clock-img

27.12.2008, 22:02

clock-img

rozasmetana

pencil-img

5

aha. najlepsa hvala za odgovor. zadnjic je to nekdo omenjal in jaz sem vztrajno trdila, da to ne more bit to, da se spomnem, ker so ga dajal moji babici v domu po zlickah. No, dobro je vedeti.

clock-img

27.12.2008, 22:07

clock-img

rozasmetana

pencil-img

5

uf, hvala za odprt odgovor - to me je v bistvu zanimalo - ce mas cas se vsaj na skoljko vsest in ohrant kaj cloveskega dostojanstva in tko user posted image . V bistvu sem si vse predstavljala bolj trapasto.

Za peroralnega pa sm slisala da je grozen, oci ga je dobil in je reku da tista slana voda - nic kaj prida. 

clock-img

27.12.2008, 23:03

clock-img

VJRTS148A

pencil-img

17

VEŠ KAJ,KO BO POROD ZA TABO BOŠ DOJELA,DA JE KLISTIR LE MAJHNA PIKA  V PRIPRAVI IN ROJSTVU OTROKA.

clock-img

28.12.2008, 08:48

clock-img

OliveOyl

pencil-img

2054

[

Dobiš v ritko tako cevko, noter pa ti spustijo ali milnico ali user posted image user posted image user posted image user posted image (pozabila kako se že rečeuser posted image )..

Glicerol...user posted image user posted image ,da te še bolj prepuca..

clock-img

28.12.2008, 09:11

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: OliveOyl

[

Dobiš v ritko tako cevko, noter pa ti spustijo ali milnico ali user posted image user posted image user posted image user posted image (pozabila kako se že rečeuser posted image )..

men so dali samo toplo vodo

clock-img

28.12.2008, 11:25

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: OliveOyl

[

Ja, hvala za spomin.user posted image user posted image

clock-img

28.12.2008, 17:02

clock-img

ajataja

pencil-img

1672

trikrat sem rodila pa ga nisem nikoli dobila.V SG ga ne dajejo ,dobiš samo svečko in se mi zdi 100krat boljš

clock-img

29.12.2008, 16:19

clock-img

binica

pencil-img

512

Jaz sem tudi dobila v ta zadnjo cev user posted image , a verjemi, da se takrat za to prav malo sekiraš user posted image

clock-img

29.12.2008, 16:28

clock-img

Anonimen

... ce mas cas se vsaj na skoljko vsest in ohrant kaj cloveskega dostojanstva in tko user posted image .

Ko sem ga jaz dobila (cevko v rito pa milnica not), mi se sestra rekla naj probam 5-10 minut zadržat ... no pa sem komaj do wc-ja prinesla, ko me je tako pognalo in sem klela vse po spisku s spiskom vred, da ne morejo klistirja dat bližje wc-ja user posted image .

clock-img

29.12.2008, 16:59

clock-img

Katjusa

pencil-img

12159

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

... ce mas cas se vsaj na skoljko vsest in ohrant kaj cloveskega dostojanstva in tko user posted image .

Ko sem ga jaz dobila (cevko v rito pa milnica not), mi se sestra rekla naj probam 5-10 minut zadržat ... no pa sem komaj do wc-ja prinesla, ko me je tako pognalo in sem klela vse po spisku s spiskom vred, da ne morejo klistirja dat bližje wc-ja user posted image .

v celju ti ga nardijo 1 meter stran od školke imajo v kopalnici mizo in školko in seveda tuš.... tak da dobiš tisto mlačno vodo pol si pa tam not sam nekaj časa da gre vse ven s tebe se še stuširaš in potem greš lepo v porodno.... user posted image user posted image user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem