writing-img

kljub ab vročina še vztraja

clock-img

13.03.2011, 15:12

clock-img

leo**tia

pencil-img

879

naša pupa je dobila v petek 1 dozo sumameda...diag:vneto grlo.........včeraj je vročina šla čez 39....sem klicala v zd in je pravila naj se pridemo pokazat...šli smo,grlo še vedno rdeče,in poostreno dihanjeuser posted image zakaj ne vem,mogoče zaradi te sluzi ki ju ima v grlu??tečejo ji rumeni smrklji,začeli so včeraj,danes še bolj...danes je dobila kao zadnjo dozo sumameda..dežurna pravi naj dam sumamed do konca se pravi še jutri...naša p pa je povedala samo 3dni.........sem ji rekla da več ne vem koga naj poslušam...pravi da jih dosta samo 3dni rabi ta AB pol pa se ne pozdravijo,pa baje farmacevti veliko sllužijo ko več teh AB izdajo--....naj ji dam do konca ali naj poslušam našo pedijatrinjo???zakaj vročina še ni padla??prej je imela 38,8 sem ji dala calpol...pije dokaj vredu,jedla je tudi juhco,kruh............sam že me mal skrbi da kljub AB vročina ni padlauser posted image user posted image

clock-img

13.03.2011, 15:16

clock-img

leo**tia

pencil-img

879

a je že katera zbijala vročino s krompirjem??moja kolegica to dela,celo noč jim ostavi na rokah in stopalih nariban krompir..in pravi da se vročina ni več ponovila...user posted image

clock-img

13.03.2011, 17:32

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Kakšen mesec nazaj je sin kar hudo zbolel. Izvidi krvi so pokazali na bakterijsko okužbo in to kar močno. Je dobil AB, pa je imel še naprej zelo visoko vročino (čez 40). Po treh dneh so preiskave ponovili - okužbe ni bilo več, torej je SB opravil svoje delo, vročina pa še vedno huda. Je imel istočasno še eno virozo. Po 6ih dneh mu je vročina padla.
Vročino zbijamo s paracetamolom (svečkami ali Calpolom), kombiniramo z Voltarenom, če pa prehitro naraste, smo se pa tudi v banji že večkrta ohlajali (daš otroka v vodo s tako T, kot jo ima (torej povišano), potem pa počasi dovajaš hladno vodo.

clock-img

13.03.2011, 17:46

clock-img

leo**tia

pencil-img

879

IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Kakšen mesec nazaj je sin kar hudo zbolel. Izvidi krvi so pokazali na bakterijsko okužbo in to kar močno. Je dobil AB, pa je imel še naprej zelo visoko vročino (čez 40). Po treh dneh so preiskave ponovili - okužbe ni bilo več, torej je SB opravil svoje delo, vročina pa še vedno huda. Je imel istočasno še eno virozo. Po 6ih dneh mu je vročina padla.
Vročino zbijamo s paracetamolom (svečkami ali Calpolom), kombiniramo z Voltarenom, če pa prehitro naraste, smo se pa tudi v banji že večkrta ohlajali (daš otroka v vodo s tako T, kot jo ima (torej povišano), potem pa počasi dovajaš hladno vodo.

njej niso jemali kri...samo je povedala da je grlo malo rdeče...zdaj ima 37.5...........prej sem ji dala pred 3ure daleron za otroke.....jutri gremo itak nazaj...zahtevala bom pregled krvi....a je normalno da ima noge ledene??roke ne tak zelo,ampak noge..ima 2zokne obute,pa vseeno...............

clock-img

13.03.2011, 17:50

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

13.03.2011, 17:53

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

13.03.2011, 17:59

clock-img

leo**tia

pencil-img

879

ja  vem da je neodgovorno,samo je rekla da je grlo rdeče in dala sumamed...kar koli bi bilo bakterijskega mi moglo že abprijet,ali???ne vem,no.jutri gremo nazaj..oblečena je v hlače,nogavice in kratko majčko,in spodnjice............ponoči se pokrila sama.tako da je redno zakuhala na 39 ampak ni ponoči ndobila nič za zbijanje

clock-img

13.03.2011, 18:04

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

13.03.2011, 18:08

clock-img

leo**tia

pencil-img

879

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: leo**tia
sumamed...kar koli bi bilo bakterijskega mi moglo že abprijet,ali???

po mojih izkusnjah - ja.

upam da bo vse ok....in da je sam malo večji prehlad vse skupaj,ne vem pa zakaj je napisala AB,,,jutri me bo slišala...nismo nikoli imeli viroze z vročino zato mi je vse nov..tavečji 6let je imel vročino le 1 ko je imel rota virus.mala pa še nikoli,nit pri vnetem grlu..........pred 4tedne enaka diag-vneto grlo in dobila ospen...ki pa ni pomagal.....ampak ni imela vročine,sedaj ima.z nosa ji lije ko s škafa,zdaj prozorno,prej rumeno,pa okice ji solzijouser posted image ...apetit se je vrnil,pa tud pitje,ampak ko vročina pride do 38noče nič...........

clock-img

13.03.2011, 20:11

clock-img

leo**tia

pencil-img

879

zdaj ima spet 39,1.......dobila je calpol,zdaj se kopa........opazila sem pod prsmi samo z ene strani par pik,male so zgledajo kot mozoljčki z vodo..ampak čist maliuser posted image

clock-img

13.03.2011, 20:21

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

13.03.2011, 20:25

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

13.03.2011, 20:31

clock-img

sazi

pencil-img

5175

pred 4tedne enaka diag-vneto grlo in dobila ospen...ki pa ni pomagal.....ampak ni imela vročine,sedaj ima.z nosa ji lije ko s škafa,zdaj prozorno,prej rumeno,pa okice ji solzijouser posted image ...apetit se je vrnil,pa tud pitje,ampak ko vročina pride do 38noče nič...........

Žalostno, da P da AB samo zaradi rdečega grla. Se spomnim, da sem  tako jaz "gor zrasla" na ABuser posted image .
Naša P najprej vedno naredi bris grla, če je vneto in če je bris negativen, ima pa visoko vročino, zatečene bezgavke... naredi še krvno sliko. Zadnjič je bilo ravno tako. Bris negativen, kri pozitivna, vročina pa 6 dni čez 40 (no, smo jo zbijali, mapak je tako naraščala nazaj).

clock-img

13.03.2011, 20:31

clock-img

leo**tia

pencil-img

879

ja rumeno-zelen izcedek je...full ga je že ispihala.temp pa kar po kopanju zdaj vztraja na 38,6.......upam da calpol prime........al pa krompir na noge??kako naj naredim??narežem ga??pa na noge pa zokne čez???

< Sporočilo je popravil leo**tia -- 13.3.2011 20:32:39 >

clock-img

13.03.2011, 20:36

clock-img

Precious

pencil-img

524

otrok ima vročino . In? Je vročina mogoče kaj slabega?Če tvoj otrok ne bi imel vročine bi lahko umrl. Vročina je koristna ,sprejmi to

clock-img

13.03.2011, 20:37

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

13.03.2011, 20:44

clock-img

leo**tia

pencil-img

879

norice??ne vem nima jih od koga dobit.....zdaj so pike tud po rokah,ampak slabo vidne..pod prsmi jih je največ............user posted image bomo videli kak bo jutri...................

clock-img

13.03.2011, 20:46

clock-img

Precious

pencil-img

524

Pikice so zaradi vročine

clock-img

13.03.2011, 21:13

clock-img

benika

pencil-img

7793

Ali pa od 5. ali 6. bolezni.

Leo**tia, jaz bi tud vročino fasala, če bi imela tako panično mamo kot si ti. Najprej sebe skuliraj in sama sebe prepričaj, da otrok ne bo umrl od vročine in da nima 100 bolezni, pa bo precej lažjeuser posted image

clock-img

13.03.2011, 21:15

clock-img

leo**tia

pencil-img

879

skrbi me da se nebi spet pljučnica skuhala...........temp še ni padla,no malce je na 38,5...kašelj suh,dražeč,,noge,roke vse mrzlo..naj počakamo do jutri?

clock-img

13.03.2011, 21:18

clock-img

Precious

pencil-img

524

ja,seveda da počakaj,ni ti treba na vrat na nos k dežurnemu.
takšne mame delate iz svojih otrok ... da ne rečem kaj.
Daj si malo preberi kar se tiče vročine itd.

res, ne razumem takšni staršev,za vsak kakec bi še ponoči hodile k zdravniku. Skuliraj se,pa se boš boljše počutla in otrok tudi
pa vzemi to kakor hočeš,zlonamerno ni napisano

clock-img

13.03.2011, 21:21

clock-img

khurde

pencil-img

2724

http://www.zd-lj.si/zdlj/images/stories/otrok_vrocina-1.pdf

If you're too open-minded, your brain will fall out.

clock-img

13.03.2011, 21:45

clock-img

leo**tia

pencil-img

879

IZVIRNO SPOROČILO: Precious

ja,seveda da počakaj,ni ti treba na vrat na nos k dežurnemu.
takšne mame delate iz svojih otrok ... da ne rečem kaj.
Daj si malo preberi kar se tiče vročine itd.

res, ne razumem takšni staršev,za vsak kakec bi še ponoči hodile k zdravniku. Skuliraj se,pa se boš boljše počutla in otrok tudi
pa vzemi to kakor hočeš,zlonamerno ni napisano

vem ja,,,,,,ampak ne vem,čutim da nekaj ni vredu...diha samo s trebuškom,ne s celim prsnim košem,zato me začelo skrbetiuser posted image

clock-img

13.03.2011, 22:08

clock-img

majana79

pencil-img

8822

potem ji štej vdihe, če bo konstantno nad 40 (v eni minuti) pa da bo hropla ali kaj podobnega, magari najprej pokliči dežurnega

clock-img

13.03.2011, 22:12

clock-img

leo**tia

pencil-img

879

IZVIRNO SPOROČILO: majana79

potem ji štej vdihe, če bo konstantno nad 40 (v eni minuti) pa da bo hropla ali kaj podobnega, magari najprej pokliči dežurnega

nič ne hrope...diha neenakomerno.......kratke vdihe ima...tako je imela ko je s 9mesecev imela pljučnico

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem