IZVIRNO SPOROČILO: leo**tia
naša 2,5leta stara punčka govori ampak ne dosti...recimo L ne ve povedat in še dosti črk..en čas sem mislila da bo lepo govorila kot se je kazalo ko je bila stara 2leti..zdaj pa slabo govori...in malo me skrbi kako bo z govorom ker nima zgornjih 4zobkov ki jih je karies uničil...kdaj začnejo bolj govorit??
Ne sekiraj se in pusti času čas ... načeloma ljudje pravijo, da njihovi otroci govorijo tekoče in razločno, predvsem zaradi tega, ker so jih navajeni (tudi jaz sem sina pri 2,5 let popolnoma razumela, nikakor pa ni bilo nujno, da ga je razujmela okolica, ki ga ni bila navajena tako kot domači).
Je bil pa nekako tako kot vaša - zmenila sva se vse, ni bil pa nek hud govorec, odprlo se mu je nekje po tretjem letu starosti, pa je takrat začel na polno in prinesel vse za nazaj (na sistematskemu pri treh sem malo zakomplicirala pediatrinji, pa je rekla naj si ne belim glave, da je povsem standardno in po reglcih, da so otroci različni, določene črke pa imajo čas osvojiti vse tja do vstopa v šolo (nekje po 5.letu starosti jih malo resneje preverjajo).... l je začel govoriti nekje pri 4.letih (čisto realno), prijateljičin pa šele pri 5.letu. Gre pa nekako tako, da osvojijo J - L - R.
Stvari po internetu kot so FB, razni forumi ne jemlji preveč resno - jaz sem bila resno panična, ko je znanka na FBju pisala, kako njen otrok pri dveh zna že štet in govori kot nor - potem pa ko nekaj časa preživiš s takšnim otrokom, ugotoviš, da so vsi povsem enaki (eni nekaj dosežejo prej, drugi kaj drugega), s tem da ene dosežke določeni starši lepše zavijejo in povzdignejo....