writing-img

kolikokrat meso?

clock-img

31.10.2006, 21:47

clock-img

eya

pencil-img

4615

Našemu malemu sem zdaj 2x ponudila meso (piščanca) in glej, ga zlomka, tudi zelenajva je kar naenkrat boljša (če je zraven zmešano meso) user posted image  Zdaj me pa zanima, kolikokrat tedensko naj bi 7mesečnik jedel meso?

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

clock-img

31.10.2006, 21:54

clock-img

Miss Piggy

pencil-img

1936

moj ga skoraj vsak dan, ko ga pa ne, mu ga nadomestim z polovičko rumenjaka.

clock-img

31.10.2006, 22:11

clock-img

mika

pencil-img

6485

nam je pediatrinja svetovala vsak drugi dan rdeče meso.

clock-img

01.11.2006, 08:12

clock-img

mojčika

pencil-img

2406

Eya jaz ji bom dajala počasi, dvakrat na teden zdaj, do na vsak drugi dan, vmes pa kak jajček, če bo potreba po železu večja, ji bom dala več, sicer ne...po občutku, tudi nam ne priporočajo preveč mesnin, seveda pa je to samo moje mnenje, praksa pa bo pokazala svoje...

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

clock-img

01.11.2006, 14:07

clock-img

Pupica

pencil-img

4847

v majhnih količinah ga lahko vsak dan, če je potem tudi zelenjava boljšauser posted image
Pri nas odkar je dala prvi konc mesa v usta, je to tanartaboljš. tut pri zajtrku, ko poje kaj sladkega(evrokrem, marmelado, ipd...)ko vidi očka, da ima kakšno salamo al kej, se že dere, Tia tut klobasko jedla....user posted image user posted image user posted image Jah kaj čmo!Nej je, sam da je zdrava!Če bi bila po men, bi ga pa sigurno sam 1 x teden jedla, pa še to pod zvijačouser posted image

clock-img

01.11.2006, 15:01

clock-img

mika

pencil-img

6485

če bo potreba po železu večja

daj user posted image  tudi temnozeleno zelenjavo.

clock-img

01.11.2006, 15:22

clock-img

metaa

pencil-img

208

Meni je patronažna rekla, da belo meso lahko je po 8. mesecu, 2-3krat na teden, jajca-tudi rumenjaka- pa naj otrok ne bi jedel vsaj do 1. leta. user posted image

clock-img

01.11.2006, 16:05

clock-img

Eva MT

pencil-img

74

Meni je tudi patronažna svetovala tri mesne obroke na teden, pa tudi enega z rumenjakom. Potem sem pa prebrala, da naj ne bi jedli jajčk v prvem letu starosti.

Še nisem dala mesa otroku in me zanima, ali naj meso narežem, zmeljem ...

clock-img

01.11.2006, 21:06

clock-img

Bonnie_RR

pencil-img

5189

Jaz sem svojemu user posted image  pri 7 mesecih že ponudila meso (puranje) in mu je bilo všeč. Dobi ga približno 2x na teden oz. takrat, ko jemo tudi mi (primerno) meso. Pri tem pa tud ne kompliciram - narežem mu ga na koščke in lepo je.

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

clock-img

01.11.2006, 21:08

clock-img

Bonnie_RR

pencil-img

5189

Še to... Meni je bilo rečeno: rumenjak po 7. mesecu, beljak po 1 letu. Tako nekako...

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

clock-img

01.11.2006, 21:12

clock-img

eya

pencil-img

4615

Tudi jaz bom glede jajc naredila tako kot piše bonnie. Sicer pa Žiga zaenkrat je vse kašasto (no, malo koščkov mu tudi včasih pustim), ker se drugači davi s koščki, tako da sem tudi meso kar skupaj z zelenjavo zmiksala.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

clock-img

01.11.2006, 21:55

clock-img

mml

pencil-img

4156

Nam je patronažna svetovala...meso po doplnjenem 7. mesecu in to 2 do 3x tedensko, rumenjak po dopolnjenem 8. mesecu 1x tedensko, celo jajce postopoma po dopolnjenem 1. letu. Jaz ji meso dajem tako ene 3x tedensko, včasih tudi večkrat, na rumenjak pogosto pozabim, občasno dobi tudi kaj beljaka, če je ta recimo v žličnikih, ali kakšni polivki...

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

clock-img

03.11.2006, 10:27

clock-img

cuma

pencil-img

1983

Jaz dajem naši user posted image  meso nekje od 7.meseca. Začela sem s puranjim, piščančjim, potem sem ji dala zajčka, teletino in ovčetino. Dajem ji ga kar 4x na teden, ker ga ima zelo rada. Pomešam ji ga v zelenjavno mineštrico, količino pa zaenkrat doziram nekje na 2-3 čajne žličke na dan.

lp cuma

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem